«Πήρε λίγο χρόνο, αλλά ο Βενγκέρ τελικά κατάφερε να κάνει την Αρσεναλ να μοιάζει της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Το χιούμορ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Πόσω δε περισσότερο τους απογοητευμένους οπαδούς της Αρσεναλ, όπως ο «Blanco», που πλημμύρισαν το twitter με μηνύματα αγανάκτησης μετά τη νέα συντριβή από την Μπάγερν με 5-1.

Στο μήνυμα του «Blanco» στα social media κρύβεται μία αλήθεια: οι προπονητές της Μπαρτσελόνα και της Αρσεναλ, Λουίς Ενρίκε και Αρσέν Βενγκέρ συναντήθηκαν στο σημείο χωρίς επιστροφή, χωρίς μάλιστα να έχουν δώσει ραντεβού. Κοινό τόπο αποτελεί επίσης πως αυτοί που αποφασίζουν για την αποχώρησή τους δεν είναι οι διοικήσεις των συλλόγων. Στην περίπτωση του Λουίς Ενρίκε, την καταδικαστική απόφαση έλαβαν οι ποδοσφαιριστές. Τον Αρσέν Βενγκέρ τον στέλνουν στην γκιλοτίνα οι οπαδοί της Αρσεναλ και βετεράνοι άσοι της ομάδας που έχουν αναλάβει χρέη αναλυτών.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας που θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις. Ισως γιατί τότε θα οριστικοποιηθούν και οι αποκλεισμοί των Μπαρτσελόνα και Αρσεναλ από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην περίπτωση του Λουίς Ενρίκε μπορεί κανείς να πει πως είναι δυνάμει θύμα της ανταρσίας των άσων της Μπαρτσελόνα.

Την Τετάρτη ο αστουριανός προπονητής συγκέντρωσε τους παίκτες του και τους ανέλυσε το παιχνίδι με την Παρί, που κατέληξε σε φιάσκο και στο βαρύ 4-0. Η καχυποψία ήταν εμφανής στην αίθουσα, ενώ κάποιοι από τους παίκτες εκφράστηκαν με ένταση για τις επιλογές του προπονητή τους. Αργότερα υπήρξε και δεύτερη συγκέντρωση, αποκλειστικά των παικτών, οι οποίοι σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ουσιαστικά έλαβαν την απόφαση να διώξουν τον Λουίς Ενρίκε.

Η απόφαση έχει έναν αστερίσκο: για να πιεστεί η διοίκηση από τους παίκτες, οι τελευταίοι θα πρέπει να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους μέσω των αποτελεσμάτων. Με άλλα λόγια, θα στηρίξουν μέχρι τέλους τον Λουίς Ενρίκε και στο τέλος της σεζόν θα απαιτήσουν να φύγει.

Η παραφιλολογία γύρω από το θέμα θέλει ως διάδοχό του τον Αργεντινό Χόρχε Σαμπάολι, τον οποίο συμπαθούν οι Μέσι (κατάγονται και οι δύο από το Ροσάριο), Μαστσεράνο, Ινιέστα και Σουάρες. Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Ελ Γκράφικο» που έχει εξώφυλλο τον Σαμπάολι αναφέρονται με λεπτομέρειες όλες οι δημόσιες σχέσεις του Αργεντινού με τους παίκτες της Μπάρτσα το προηγούμενο διάστημα. Στην περίπτωση του Αρσέν Βενγκέρ, τον ρόλο των ενόρκων έχουν αναλάβει οι φίλαθλοι, οι οποίοι βαρέθηκαν να βλέπουν τον Αλσατό αλλά και την ηγεσία της ομάδας τους να ικανοποιούνται με την τέταρτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Βενγκέρ δήλωσε στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF πως την απόφασή του για το αν θα συνεχίσει στη λονδρέζικη ομάδα θα τη λάβει τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Οι παλιές δόξες της ομάδας Λι Ντίξον, Ιαν Ράιτ και Μπομπ Ουίλσον τον πιέζουν να εγκαταλείψει το Εμιρεϊτς, τη στιγμή που οι επικεφαλής του συλλόγου του έχουν ρίξει στο τραπέζι νέο διετές συμβόλαιο.

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι πλέον τι θέλει ο Βενγκέρ ή η διοίκηση, αλλά οι φίλαθλοι: κι αυτοί έχουν πάρει την απόφασή τους φωνάζοντας Wenger out…