Ο άσωτος Ντιέγκο Κόστα επέστρεψε με γκολ, η Τσέλσι νίκησε 2-0 τη Χαλ και πλέον απολαμβάνει την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ με την ασφάλεια που παρέχει η διαφορά των οκτώ βαθμών από τη δεύτερη Αρσεναλ.

«Είμαστε χαρούμενοι που είναι πάλι μαζί μας. Εγινε αρκετή συζήτηση για το παιχνίδι που έχασε και ακούστηκαν αρκετές ιστορίες. Είναι λίγο κουραστικό και ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης σε όλα αυτά είναι ένα γκολ» σημείωσε ο Γκάρι Κέιχιλ που πέτυχε το δεύτερο γκολ της Τσέλσι.

«Η απόδοσή του ήταν εξαιρετική. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι η απάντηση στο γήπεδο, για τον παίκτη, την ομάδα, τους οπαδούς και μένα. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σκοράρισε» πρόσθεσε ο Αντόνιο Κόντε. Ο Ντιέγκο Κόστα πανηγύρισε το γκολ κάνοντας τη γνωστή κίνηση για σιωπή, θέλοντας να απαντήσει για όσα δημοσίευσαν για αυτόν τα βρετανικά ΜΜΕ. Ηταν το 100ό παιχνίδι και το 52ο γκολ του Ντιέγκο Κόστα με τη φανέλα της Τσέλσι.

Ολοι πάγωσαν στο Στάμφορντ Μπριτζ όταν στο 10′ Κέιχιλ και Μέισον συγκρούστηκαν με το κεφάλι. Ο κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι συνήλθε γρήγορα, αλλά ο Μέισον έμεινε στο χορτάρι περισσότερο από δέκα λεπτά, δεχόμενος τις πρώτες βοήθειες από τα ιατρικά τιμ και των δύο ομάδων. Ο Μέισον διακομίστηκε αρχικά στα αποδυτήρια και στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Η Αρσεναλ νίκησε στα πέναλτι την Μπέρνλι (2-1) σε ένα ματς που κρίθηκε στις καθυστερήσεις. Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Γκρέι (90+3) το γκολ του Μουστάφι, αλλά στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων με νέο πέναλτι ο Αλέξις Σάντσες έδωσε τη νίκη που φέρνει την Αρσεναλ στη δεύτερη θέση, καθώς εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Ετιχαντ (2-2). Ο Αρσέν Βενγκέρ κινδυνεύει με τιμωρία εξαιτίας της αποβολής του για διαμαρτυρία στη φάση που ο διαιτητής Τζον Μος έδωσε το πέναλτι στην Μπέρνλι. Ο αλσατός τεχνικός είχε έντονο διάλογο και με τον τέταρτο διαιτητή Αντονι Τέιλορ, αλλά στο τέλος ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Η Λίβερπουλ έμεινε χωρίς νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ για τρίτο παιχνίδι. Οχι μόνο αυτό, αλλά ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο Ανφιλντ (3-2 από τη Σουόνσι), μένοντας ένδεκα βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Αλλα αποτελέσματα: Μπόρνμουθ – Γουότφορντ 2-2, Κρίσταλ Πάλας – Εβερτον 0-1, Μίντλεσμπρο – Γουέστ Χαμ 1-3, Στόουκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1, Γουέστ Μπρομ – Σάντερλαντ 2-0, Σαουθάμπτον – Λέστερ 3-0.

Βαθμολογία: Τσέλσι 55, Αρσεναλ 47, Τότεναμ 46, Λίβερπουλ 45, Σίτι 43, Γιουνάιτεντ 41.