Δύο ημέρες μετά το ισοπεδωτικό 92-62 επί της Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο

(14-0) στο ελληνικό πρωτάθλημα και χωρίς να πατήσει τέρμα το γκάζι συνέτριψε (85-62) χθες τον Κόροιβο Αμαλιάδας στο ΣΕΦ κάνοντας συντήρηση (δεν αγωνίστηκαν οι Κώστας Παπανικολάου και Πάτρικ Γιανγκ) ενόψει της μεθαυριανής (21.45) αναμέτρησης με την Αρμάνι στο Μιλάνο. Η επικείμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα νίκησε εύκολα (90-74) την Κάπο ντ’ Ορλάντο και είναι πρωτοπόρος στο ιταλικό πρωτάθλημα με ρεκόρ 13 νίκες και δύο ήττες, ενώ στην Ευρωλίγκα μοιράζεται την τελευταία θέση με τη Γαλατάσαραϊ. Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες οι Ιωάννης Παπαπέτρου (16 π.) και Ματ Λοτζέσκι (14 π., 7 ρ., 5 ασ.), ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ γέμισε τις κατηγορίες της στατιστικής μοιράζοντας μέχρι και 6 ασίστ (8 π., 6 ρ., 6 ασ., 3 τ.) σε 23’44» συμμετοχής.

Αντιθέτως, το απόγευμα του Σαββάτου, 48 ώρες μετά τη συντριβή (84-63) από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον νεοφώτιστο Προμηθέα Πατρών, αλλά με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά, που ερχόταν από αρκετό καιρό απραξίας, απέδρασε νικηφόρα (69-72) από το κατάμεστο Δημήτριος Τόφαλος. Ο Τσάβι Πασκουάλ σήκωσε τον Παππά από τον πάγκο στο 26’26» και ενώ το σκορ ήταν 50-39 υπέρ των γηπεδούχων και ο χαρισματικός σκόρερ πέτυχε 14 πόντους ώς το τέλος του ματς συνυπογράφοντας τη 13η νίκη με τους Γιάννη Μπουρούση (20 π., 6 ρ.) και Μάικ Τζέιμς (13 π., 5 ασ.). Δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Κρις Σίνγκλετον (θλάση α’ βαθμού στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού), ο οποίος έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να προλάβει την αυριανή (20.45) αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, ενώ για πρώτη φορά έπειτα από 117 αγώνες ο Νικ Καλάθης έμεινε άποντος σε ματς της Α1!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εβδομάδα είναι η τέταρτη για φέτος (μένει άλλη μία στα τέλη Μαρτίου) με διπλές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, καθώς ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι την ερχόμενη Πέμπτη και ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ την ερχόμενη Παρασκευή.