Το προτελευταίο οχυρό έπεσε για τον Μάρκους Μπεργκ, από τις «κανονιές» του οποίου μέχρι πρότινος είχαν γλιτώσει μόνο η Ξάνθη και ο Πλατανιάς. Οι Κρητικοί δεν είχαν δεχτεί γκολ από τον αρχισκόρερ του Παναθηναϊκού σε πέντε σερί αναμετρήσεις στη Σούπερ Λίγκα, αλλά τελικά λύγισαν χθες. Στην 100ή εμφάνισή του στο ελληνικό πρωτάθλημα ο φοβερός και τρομερός Μπεργκ σκόραρε δις, χάρισε τη νίκη στο Τριφύλλι και έφτασε τα 56 τέρματα με τη φανέλα των Πρασίνων, σε μια επίδοση που τον τοποθετεί δίπλα σε παίκτες θρύλους της ομάδας. Ηδη χθες ξεπέρασε τον Οσκαρ Αλβαρέζ (55 γκολ) στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ και πλέον κυνηγάει τους Χαραλαμπίδη, Πανάκη (57), Λουκανίδη (59) και ΓΧ Γεωργιάδη (60) προκειμένου να εισέλθει στο Top 8.

Το Τριφύλλι πάντως έπαιξε με τη φωτιά διότι δεν καθάρισε το παιχνίδι όταν είχε τις ευκαιρίες. Και λίγο έλειψε να καεί. Ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ στο 26′ με εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Ευαγγέλου από τον Κάργα), διπλασίασε τα τέρματά του στο 29′ έπειτα από ασίστ του Βιγιαφάνιες, ενώ έχασε την ευκαιρία για χατ τρικ όταν νικήθηκε στο 34′ από τον Σωτηρίου. Ο Γιακουμάκης στο 37′ έγραψε το 2-1 βάζοντας ξανά στο παιχνίδι τον Πλατανιά, που δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Χουλτ, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ (90′ Ρέις), Βιγιαφάνιες (74′ Μπουμάλ), Παν. Βλαχοδήμος (77′ Λέτο), Μπεργκ.

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (46′ Ντίνας), Μπανανά, Βάντερσον, Πριντέτα, Μουνάφο, Μενδρινός (65′ Ντεβέσα), Αποστολόπουλος (84′ Γουνδουλάκης), Σίγκνεβιτς, Γιακουμάκης.

– Στο μεταξύ, μετά τον Αργεντινό Λεντέσμα που συνεχίζει την καριέρα του στην Πεσκάρα, ο Ιβανόφ φαίνεται ότι θα είναι ο επόμενος της μαύρης λίστας Ουζουνίδη που θα αποχωρήσει από το Τριφύλλι. Ο βούλγαρος στόπερ, ο οποίος απέρριψε προτάσεις από τις τουρκικές Αντάλιασπορ και Γκαζιαντεπσπόρ, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη ρωσική Αρσεναλ Τούλα. Παράλληλα, η διοίκηση της ΠΑΕ προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης του αδικαιολογήτως απόντος τις τελευταίες 18 ημέρες Βίκτορ Ιμπάρμπο, ο οποίος εμφανίστηκε χθες στην Ελλάδα. Οι Πράσινοι επιδιώκουν (εφόσον δικαιωθούν) να λυθεί το συμβόλαιο του Κολομβιανού με δική του υπαιτιότητα προκειμένου να εξοικονομήσουν τουλάχιστον ένα εκατ. ευρώ και να ελευθερώσουν μια θέση μη κοινοτικού.