Οι περισσότεροι ανέμεναν, στην αρχή της σεζόν, σκληρή μάχη για τον τίτλο. Μέχρι τώρα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, για τις υπόλοιπες θέσεις ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και έξι ομάδες ερίζουν για τέσσερις θέσεις που δίνουν εισιτήριο για τα play offs. Φυσικά, με τα έως τώρα δεδομένα και αν δεν έρθει κάποια ομάδα σαν πύραυλος να καλύψει χαμένο έδαφος.

Ξάνθη (31), Παναθηναϊκός (29), Πανιώνιος (28), ΠΑΣ (25), ΠΑΟΚ (23) και ΑΕΚ (22) έχουν μπροστά τους αρκετές αγωνιστικές προκειμένου να διαμορφώσουν μια υπέρ τους κατάσταση. Βέβαια, προβάδισμα ξεκάθαρο έχει η Ξάνθη, που όχι μόνο προηγείται σε αυτή την ξεχωριστή βαθμολογία, αλλά επιδεικνύει και αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Βέβαια, το αυριανό της ραντεβού με τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο θα δείξει πόσο «μεγάλωσε», ενώ ας μην ξεχνάμε ότι διεξάγεται σε αγαπημένη της, εκτός έδρας, πίστα. Ο ΠΑΟΚ, αν θέλουμε να σταθούμε κάπου αλλού, άρχισε τη διοργάνωση με -3 βαθμούς, έμεινε πίσω, ωστόσο δείχνει ικανότητα στη δημιουργία φάσεων, αν και του λείπει ένας συνεπής σκόρερ. Με τον Ιβιτς, πάντως, αποκτά ταυτότητα και αφού το καράβι άντεξε σε φουρτούνες (ήττες απρόσμενες και επεισόδιο – αποχώρηση Τζαβέλλα), γιατί να μη συνεχίσει με ηρεμία;

«Προό»

Τα 90 της χρόνια γιορτάζει την εφετινή χρονιά η Προοδευτική. Ομάδα – ιστορία για τον Κορυδαλλό και η προχθεσινή βραδιά ήταν γεμάτη συγκίνηση και θύμησες για όσους κατέκλυσαν την αίθουσα Πλειάδες του Πολιτιστικού Κέντρου. Δημοτικές Αρχές, βουλευτές, αλλά κυρίως πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κοπή της πίτας των παλαιμάχων και διαπίστωσαν πως οι προσπάθειες όλων και δη του προέδρου των άσων, Γιώργου Σκριβάνου, έχουν αντίκρισμα μεγάλο. Στο εγγύς μέλλον προβλέπεται να υπάρξει έκθεση ζωγραφικής, λεύκωμα με σημαντικούς σταθμούς της ομάδας και άλλες δράσεις, ώστε να αφυπνιστεί ο κόσμος και να έρθει ξανά κοντά στην Προοδευτική. Απώτερος στόχος; Να ξεκολλήσει από τα αλώνια της Γ’ Εθνικής, να ζεστάνει τη διάθεση αρκετών και να επενεκκινήσει προκειμένου να φτάσει κάπου ψηλότερα.

Μπάσκετ

Προφανώς και έχουμε βαρεθεί τα καμώματα των Αιωνίων στο μπάσκετ. Υστερα από κάθε ήττα, ο χαμένος ξιφουλκεί εναντίον της διαιτησίας, στοχοποιεί πρόσωπα, ψάχνει φάσεις και φαλτσοσφυρίγματα και μετά διαμαρτύρεται στα αρμόδια όργανα. Συμβαίνει στην Α1, συμβαίνει και στο Κύπελλο. Ερώτηση απλή: γιατί δεν κάνουν το ίδιο μετά τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας; Εκεί δεν κάνουν λάθη οι διαιτητές ή μήπως δυσκολεύονται να επισημοποιήσουν διαμαρτυρίες που γίνονται για το θεαθήναι και με φόντο κάποιο επόμενο ματς;

Σάκκαρη

Η πρόκρισή της στις καλύτερες 32 του Οπεν της Αυστραλίας συνιστά είδηση γιατί συμβαίνει για πρώτη φορά. Είναι φανερό πως η τενίστρια έχει όλο το μέλλον μπροστά της, κάνει σταθερά βήματα προόδου και το 2-1 επί της Γαλλίδας Αλίζ Κορνέ το επιβεβαιώνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ομογενείς θεατές την αποθέωσαν.