Εφιαλτική ήταν η πρώτη αγωνιστική βραδιά του Παναθηναϊκού μετά το ντελίριο ενθουσιασμού και χαράς από τη νίκη-πρόκριση (στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας) επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έγινε έρμαιο των παικτών του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που έκαναν μάλλον την καλύτερη –και πιο παθιασμένη –εμφάνισή τους τη φετινή σεζόν και νίκησαν με 84-63, καλύπτοντας και το -11 π. (81-70) του ΟΑΚΑ.

Η εικόνα της Φενέρμπαχτσε θύμιζε την εικόνα που είχε ο Παναθηναϊκός στο ματς της Δευτέρας στο ΣΕΦ και αντίστοιχα οι Πράσινοι ήταν αντίγραφο των Ερυθρολεύκων στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Υστερα από την ήττα στο Βελιγράδι και μετά την απώλεια του Γιούντο (1ος σκόρερ, 1ος ριμπάουντερ, 1ος στα κοψίματα για τη Φενέρμπαχτσε), οι γηπεδούχοι μπήκαν σαν λυσσασμένοι στον παρκέ, αντίθετα με τους παίκτες του Πασκουάλ που είχαν μείνει στον θρίαμβο του ΣΕΦ. Πνίγηκαν στην ευθυμία για την πρόκριση στον τελικό και χθες το βράδυ πνίγηκαν στον Βόσπορο.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μετά το 8ο λεπτό (19-14) την επαφή με το σκορ, τη Φενέρμπαχτσε και με τον ρυθμό του αγώνα. Οι Τούρκοι κτύπησαν κάθε αδυναμία, κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια και διέλυσαν την άμυνα του ΠΑΟ, αρχικά με τον Ντατόμε (3/3 τρ.) και μετά με τον άγνωστο Αχμέτ Ντουβερίογλου από την Ιορδανία. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Φενέρ παρότι είναι η 3η χειρότερη ομάδα στα επιθετικά ριμπάουντ με 8,9 μ.ό. μάζεψε 8 στο ημίχρονο, έναντι 7 αμυντικών ριμπάουντ του Παναθηναϊκού (δείγμα της θέλησης και του πάθους που είχαν) και 14 συνολικά (38 με 24 το τελικό αποτέλεσμα).

Οσον αφορά τον ιορδανό γίγαντα, που ουσιαστικά ήταν ο MVP (απόντος του Γιούντο) του ματς, αξίζει να σημειωθεί ότι έως χθες είχε μόλις δύο συμμετοχές με 4 π. και 1 π. αντίστοιχα και σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 13 π. (το προηγούμενο ήταν 8 π. με την Εφες) με 6/7 δ., 1/2 β., 4 ρ., κάνοντας πάρτι. Για τους Τούρκους το πάρτι ουσιαστικά άρχισε στο 8ο λεπτό, όταν με σερί 13-2 έφθασαν σε νταμπλ σκορ (30-16) και μετά διαχειρίστηκαν τον αγώνα με την ίδια μαχητικότητα ώστε να κρατήσουν τη νίκη αλλά και τη διαφορά. Αφήνοντας πίσω την ήττα, το ανησυχητικό για τον ΠΑΟ είναι ο τραυματισμός του Σίνγκλετον που αποχώρησε στο 25′. Θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις και θα διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού (σφίξιμο στον δικέφαλο). Σίγουρα θα απουσιάσει από το ματς στην Πάτρα με τον Προμηθέα. Οπως γίνεται αντιληπτό, με τον Σίνγκλετον εκτός δράσης από το 25′, τον Ρίβερς με 2 φάουλ σε 70», τον Καλάθη στα ρηχά, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει. Χρειάζεται άμεση ανασύνταξη διότι η επόμενη εβδομάδα, με Μπαρτσελόνα εντός (Τρίτη) και Ερυθρό Αστέρα εκτός (Πέμπτη), είναι κρίσιμη.

Φενέρμπαχτσε: Αντιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Σλούκας 12 (2), Νάναλι 10 (2), Βέσελι 13, Ντίξον 5 (1), Κάλινιτς 6, Ντουβερίογλου 13, Ντατόμε 16 (4).

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 13 (2), Νίκολς, Ρίβερς 11 (3), Τζέιμς 25 (2), Φώτσης 1, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 3, Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2 (1/8 σουτ).

–Για τη 18η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός δίνει απόψε στο ΣΕΦ κρίσιμο ματς με την Μπασκόνια.