Αναμενόμενο διαζύγιο

Ο Μοράις είναι γνωστών δυνατοτήτων με βάση το βιογραφικό του. Στην ΑΕΚ είχε μόλις 2 νίκες σε 11 ματς πρωταθλήματος όντας ο χειρότερος προπονητής σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Ολοι όσοι μιλούσαν με θαυμασμό για τη δουλειά στις προπονήσεις, τα συστήματα και όλα τα σχετικά τι έχουν τώρα να απαντήσουν; Καλύτερα τα πήγε ο Κετσπάγια, έστω κι αν ορισμένοι μιλούσαν για έλλειμμα στην τακτική και ανεπάρκεια στην εκγύμναση των ποδοσφαιριστών.

Το μείζον τώρα: η ΑΕΚ έχει χάσει το μέτρημα στις αλλαγές προπονητών την τελευταία διετία. Ούτε μισή σεζόν δεν βγάζει ο καλύτερος απ’ όσους εμπιστεύεται. Τρεις είχε την περασμένη περίοδο, τρεις (τουλάχιστον) θα έχει και τούτη. Αρα, κάποιο λάθος κάνουν οι διοικητικοί και όσοι έχουν το γενικό κουμάντο. Οπως, λοιπόν, θέλουν κάποιοι να παίρνουν τα εύσημα σε τίτλους και διακρίσεις, ας δεχθούν και την κριτική για το ναυάγιο των επιλογών τους. Και να φροντίσουν να μαζευτεί μια ομάδα – σκορποχώρι.

Ξάνθη

Αν στο μέλλον στην ακριτική πόλη θυμηθούν τη λογική «εργοστασίου», να παράγουν δηλαδή παίκτες και να τους παραχωρούν στις ισχυρές ομάδες, ουδείς θα πρέπει να δυσανασχετήσει. Πού βρίσκεται η Ξάνθη; Στη δεύτερη θέση. Πόσοι είδαν το χθεσινό της παιχνίδι με τον Ηρακλή; Ούτε 550 άτομα. Γυρίζουν την πλάτη σε μια ομάδα-φαινόμενο, σε ένα σύνολο που πάει όλο και ψηλότερα. Χωρίς προφανή εξήγηση.

Βούρκος

Με τις καιρικές συνθήκες δεν τα βάζεις. Ειδικά όταν ο χειμώνας είναι βαρύς και οι βροχές συνεχόμενες. Ωστόσο, οι αγωνιστικοί χώροι σε ορισμένα γήπεδα πρέπει να προβληματίσουν ομάδες και Λίγκα. Η έδρα του ΠΑΣ για πολλοστή φορά θύμιζε χωράφι –βέβαια αυτό δεν συνιστά είδηση. Αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό, ας πορεύονται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Στο Αγρίνιο, λίμνη πραγματική το τερέν, δυσκόλεψε ποδοσφαιριστές και διαιτητές, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα αρκετών. Τα ίδια και χειρότερα στην Τρίπολη. Ουδεμία αντίρρηση πως λάσπη και νερό δημιουργούν ώρες ώρες παιχνίδια γκραν γκινιόλ. Αλλά πρέπει να υπάρχει και μέτρο. Γιατί φτάσαμε στην υπερβολή, ίσως ξεπεράσαμε την κόκκινη γραμμή και κάπου πρέπει να σκεφτόμαστε την περίπτωση αναβολής.

Διαιτησία

Μάλλον τα μπέρδεψε ο Κύζας στο θέμα των καρτών. Δεν είναι όλες οι φάσεις για κάρτα και κυρίως δεν έχει χαρακτήρα διλήμματος –πέναλτι ή θέατρο –κάθε πέσιμο επιθετικού μέσα στην περιοχή. Υπ’ αυτήν την έννοια, μάλλον ήταν υπερβολικός ο ρέφερι στις κάρτες που έδειξε χθες βράδυ στην Τρίπολη σε Φορτούνη και Μάσα. Το γήπεδο – βούρκος ήταν λογικό να παίξει ρόλο ώστε μια βουτιά να φανεί περισσότερο θεαματική και άρα να ξεγελάσει τον διαιτητή. Κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί εάν είχε κάνει σωστό υπολογισμό της κατάστασης.

Μπαράζ

Η Ξάνθη δεν σταματά πουθενά. Ο Πανιώνιος το παλεύει. Ο Παναθηναϊκός δείχνει σταθερότητα. Ο ΠΑΣ δεν το βάζει κάτω ποτέ. Και ο ΠΑΟΚ έρχεται. Ας τα σκεφθούν όλα αυτά στην ΑΕΚ, γιατί τίποτα αναφορικά με την παρουσία στα play offs, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Μεγάλη μάχη προδιαγράφεται τους προσεχείς μήνες.