Η φοβερή και τρομερή Ξάνθη του Ραζβάν Λουτσέσκου παραμένει ψηλά διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που εκτιμούν ότι θα ξεφουσκώσει. Η ακριτική ομάδα ξεπέρασε το εμπόδιο του Ηρακλή, επικράτησε 3-1, έμεινε σε ευρωπαϊκή τροχιά και ονειρεύεται ακόμη και Τσάμπιονς Λιγκ. Οχι, δεν πρόκειται για υπερβολή με δεδομένο ότι φιγουράρει στη δεύτερη θέση, έχοντας πίσω της τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Κι όμως αυτή την ομάδα – πρότυπο που εκπροσωπεί μια πόλη 56.000 κατοίκων παρακολούθησαν χθες στα Πηγάδια μόλις 515 θεατές! Εξού και το πικρόχολο σχόλιο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Χρήστου Πανόπουλου: «Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω αυτά τα 515 άτομα που τόσο ζεστά συμπαραστάθηκαν στην ομάδα. Τελικά η Ξάνθη, η ομάδα της πόλης μας, οι ποδοσφαιριστές μας, οι προπονητές μας κι εγώ προσωπικά, παίρνουμε αυτό το οποίο μας αξίζει, 515 άτομα. Είναι σίγουρο ότι στη ζωή, όλα τα πράγματα αυτοπροσδιορίζονται. Ετσι και για την ομάδα μας και για όλους εμάς κι εμένα προσωπικά, που τόσα κακά έχουμε κάνει σε αυτή την πόλη, τα πράγματα έχουν ήδη αυτοπροσδιοριστεί».

Κατά τα άλλα, με ηγέτη και σκόρερ (24′, 71′) τον καυτό τυνήσιο επιθετικό Χάμσα Γιουνές, ο οποίος με τα δύο γκολ που πέτυχε (το άλλο ο Τριάδης στο 61′), έφτασε τα 12 στο πρωτάθλημα και τα επτά τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, οι Ακρίτες κατόρθωσαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, καθώς ο Γηραιός προηγήθηκε στο 10′ με τον Πασά.

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Καμαρά, Βασιλακάκης (80′ Ράνος), Τριάδης, Σολτάνι (58′ Λάζιτς), Γιουνές (87′ Κώστας).

Ηρακλής: Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Τζανετόπουλος, Ρούσσος, Αγγελόπουλος (64′ Λεοζίνιο), Κούρος, Πασάς (74′ Ηλιάδης), Ιντζόγλου (74′ Γροντής), Μοντέιρο, Λουκίνας.