Χόρευαν στη λάσπη Ντοναρούμα και Λεάλι, με αποτέλεσμα Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός να κολλήσουν στο 0-0.

Οι δύο ιταλοί τερματοφύλακες ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, ιδιαίτερα ο Λεάλι, ο οποίος έπειτα από μια – δυο προβληματικές εμφανίσεις (έχει θέμα στο παιχνίδι με τα πόδια) πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στους πρωταθλητές και η επιστροφή του Καπίνο δείχνει προς το παρόν πιο μακρινή.

Σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο (ο διαιτητής Κύζας δεν έπρεπε κανονικά να αρχίσει τον αγώνα, όπως έπρεπε να γίνει και σε Αγρίνιο και Γιάννινα, αλλά οι πολλές αναβολές αγωνιστικών έχουν φέρει αυτή την πίεση χρόνου που περνάει και στους ρέφερι) ο Λεάλι έσωσε τον Ολυμπιακό τουλάχιστον σε τέσσερις – πέντε φάσεις κυρίως με τον Μάσα (ιδιαίτερα στο τετ α τετ του 21′) και τον Μανιά (στο 68′ έκανε την απόκρουση του αγώνα ο Λεάλι).

Από την άλλη πλευρά, ο άλλοτε τρίτος τερματοφύλακας του Αστέρα, ο Ντοναρούμα (τον οποίο έχει μεταμορφώσει σε έναν από τους καλύτερους του πρωταθλήματος ο μετρ του είδους, ως παλαιός κίπερ, Δημήτρης Ελευθερόπουλος) σταμάτησε όποτε χρειάστηκε τους επιθετικούς του Ολυμπιακού με κορυφαία στιγμή την απόκρουση σε απευθείας φάουλ που η μπάλα έχει βρει στο κεφάλι του Ιντέγε, αλλά και στο γλιστερό τερέν.

Ο Κύζας λίγο έλειψε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα νομίζοντας ότι οι παίκτες πάνε να τον ξεγελάσουν και χρέωσε λανθασμένα (σε φάσεις που σαφώς δεν ήταν πέναλτι αλλά ούτε και θέατρο) με κίτρινη κάρτα τον Φορτούνη και τον Μάσα (60′), για τον οποίο ήταν η δεύτερη (!), ενώ αντίθετα θα μπορούσε να δώσει δεύτερη κίτρινη στον Ινγκλέσιας στον τραυματισμό του Μανθάτη.

«Νομίζω σε δύο ματς με τον Ολυμπιακό του βάλαμε δύσκολα και στα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια» τόνισε ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρης Ελευθερόπουλος, που έχει βάλει τη σφραγίδα του στη θεαματική βελτίωση της ομάδας.

«Ηταν δύσκολο να παίξουμε ποδόσφαιρο, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο που έπαιξε και αυτός με… δέκα παίκτες στο δεύτερο μέρος, όταν έβαλε τον Καρντόσο, ενώ είχε αφήσει στην Αθήνα τον Ανσαριφάρντ.

Με την Ξάνθη το Σάββατο θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την επιλογή του. Λογικά δεν έπαιξε σε τέτοιον αγωνιστικό χώρο ο Σισοκό σχεδόν χωρίς προπονήση.

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Μπέρτος, Σελίν, Χαμντανί, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Φαρίνια (64′ Κώτσιρας), Μάσα, Στανισάβλιεβιτς (46′ Καλτσάς), Τσουκαλάς, Μανιάς (83′ Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (81′ Ελιουνούσι), Φορτούνης (66′ Καρντόζο), Σεμπά, Μανθάτης (46′ Καμπιάσο), Ιντέγε.