Σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο ο Παναιτωλικός πέτυχε σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ (3-2) για την 16η αγωνιστική της Super League. Σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12’ με τον Μαρκόφσκι, αλλά η «ένωση» γύρισε γρήγορα το παιχνίδι. Αρχικά με τον Αλμέιδα (22’) και στη συνέχεια με τον Γαλανόπουλος (33’) η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Στην επανάληψη όμως ανέλαβε δουλειά ο Μάκος και με δύο γκολ στο 55’ και 82’ διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Συνεχίζει να προβληματίζει η «ένωση» που δεν έχει κερδίσει ακόμα το 2017! Πρώτη νίκη, μετά από 4 παιχνίδια για τον Παναιτωλικό.

Το γήπεδο ήταν πραγματικά ακατάλληλο και οι προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών ήταν κάτι παραπάνω από υπεράνθρωπες, προκειμένου να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο Μοράις κατέβασε την ΑΕΚ με πολλές αλλαγές, σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα. Η «Ενωση», επίσης, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την άσπρη εμφάνιση, μιας και η ροζ αποσύρθηκε, λόγω των πολλών αντιδράσεων των φιλάθλων της.

Στο 12 ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ. Ο Μάρκος Πάουλο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και ο Μπάρκας τον ανέτρεψε. Ο Παπαπέτρου θα μπορούσε να δείξει και την κόκκινη κάρτα, αλλά έδειξε κίτρινη και το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαρκόφσκι κι έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Μοράις, όμως, δεν άργησαν να αντιδράσουν. Στο 22’ ο Αλμέιδα με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 33’ ο Βάργκας εκτέλεσε το φάουλ, ο Μύγας δεν έδιωξε καλά και ο Γαλανόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-2.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής δεν είδε την παράβαση. Ο Ρότσα πρόλαβε την έξοδο στον Μπάρκα, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ τον ανέτρεψε, αλλά ο Παπαπέτρου είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Σε περίπτωση που έδινε το πέναλτι, αυτομάτως θα έβλεπε την κόκκινη κάρτα ο Μπάρκας. Στη συνέχεια του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-2 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο αγωνιστικό χώρος παρέμενε κακός και το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Στο 55’ όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Κούσας εκτέλεσε το φάουλ, ο Μάκος ξεχασμένος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-2 και να πληγώσει την πρώην ομάδα του.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν με… σέντρες και το έργο των αμυντικών ήταν πολύ εύκολο.

Στο 78’ ο Παναιτωλικός άγγιξε το γκολ. Ο Μύγας έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Βράνιες δεν μπόρεσε να απομακρύνει. Η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο στην μικρή περιοχή Μαρκόφσκι, ο οποίος δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Μαρκόφσκι το πέτυχε ο Μάκος τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Ρότσα έβγαλε βαθιά μπαλιά και ο Μπάρκας άφησε τη μπάλα, καθώς πίστευε ότι θα πάει άουτ. Αυτή, όμως, «κόλλησε» στο βρεγμένο τερέν, ο Μάκος επωφελήθηκε από την λανθασμένη έξοδο και με πλασέ έκανε το 3-2 και ο Παναιτωλικός έκανε την ολική ανατροπή.

Η ΑΕΚ μετά από αυτή την ήττα, συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη στο 2017!

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κάρτες: Κουτρουμάνος / Μπάρκας, Βράνιες

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Νταλακούρας): Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Κουτρομάνος, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο (74’ Μουνιός), Λουίς Ρότσα (80’ Φάρλεϊ), Μαρκόφσκι

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Βάργκας (58’ Πέκχαρντ), Μάνταλος (80’ Πατίτο), Χριστοδουλόπουλος (58’ Μπακασέτας), Αλμέιδα