Σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στα πλέι-οφ της Super League έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στο… χωράφι του Εθνικού Σταδίου «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Το γκολ του Μιχαήλ στο 18ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση και υποχρέωσε τους «κυανέρυθρους» στην πρώτη τους ήττα μετά από οκτώ αγώνες πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι διεξήχθη υπό βροχή και σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, που δεν επέτρεψε σε δύο αξιόλογες ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Η δύναμη και οι μονομαχίες ήταν εξ ανάγκης το κύριο χαρακτηριστικό του ματς, ενώ οι «στημένες» φάσεις ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση για τη δημιουργία ευκαιριών.

Σε μία από αυτές, στο 18΄, ο προωθημένος Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Κοζορώνη και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που νωρίτερα είχε απειλήσει και με τον Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος είχε ακόμη μία καλή στιγμή στο 33΄, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση απέκρουσε στην κλειστή του γωνία ο Γιαννιώτης.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, στο 37΄ με κεφαλιά του Μπεν και στο 40΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φούντα, όμως και οι δύο προσπάθειες κατέληξαν άουτ.

Η εικόνα του ματς ήταν ακόμη χειρότερη στο β΄ μέρος, αφενός επειδή ο αγωνιστικός χώρος βάρυνε κι άλλο, αφετέρου γιατί οι γηπεδούχοι είχαν ως κύριο μέλημα να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Θα μπορούσαν μάλιστα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 59΄, όμως ο Γιαννιώτης απέκρουσε την κεφαλιά του Ζάιρο, ενώ στο 75΄ ο Ρισβάνης σταμάτησε τελευταία στιγμή τον Γαρουφαλιά που έβγαινε τετ-α-τετ.

Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός παρά μόνο στις καθυστερήσεις, όταν ο Ρισβάνης έπιασε ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος δεν είχε ηττηθεί στα Ιωάννινα (σε αγώνα Α΄ Εθνικής) από το 1983.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Κόντε, Γαρουφαλιάς, Ζάιρο – Μασούντ, Ταπούκο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες (58΄ Γαρουφαλιάς), Ακόστα, Σκόνδρας, Κούτρης, Κοζορώνης, Κόντε (90+5΄ Γιάκος), Ζάιρο (90+4΄ Μπουκουβάλας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (88΄ Καθάριος), Μπεν, Φούντας (61΄ Σαββίδης), Μασούντ, Μασούρας (73΄ Ταπόκο)