– Σισοκό;

– Παρών!

Για πολλούς αποτελεί έκπληξη η επιλογή του Πάουλο Μπέντο που συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αποψινό αγώνα στην Τρίπολη με τον Αστέρα (19.30 – Novasports 1) τον Αλί Σισοκό.

Χωρίς καλά καλά μια προπόνηση, ο γάλλος άσος μπήκε στο πούλμαν για την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, σε αντίθεση για παράδειγμα με τον σαφώς πιο έτοιμο (έπαιζε μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν από τη μεταγραφή του στον Πανιώνιο) Ανσαριφάρντ.

Ομως στο μυαλό του Πάουλο Μπέντο, αυτή τη στιγμή, είναι η άμυνα και αυτό θέλει να διορθώσει. Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι μόνο για αυτή τη γραμμή ζήτησε την απόκτηση παίκτη (αριστερός μπακ) ο πορτογάλος τεχνικός από τη διοίκηση.

«Σύντομα η άμυνά μας θα είναι πολύ καλύτερη και θα έχει διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό» είχε εκμυστηρευτεί στις αρχές του χρόνου στην κάμερα της Nova ο τεχνικός του Ολυμπιακού, πολύ πριν από τον αγώνα με τον Πλατανιά.

Οπου για πρώτη φορά στις ελληνικές διοργανώσεις (και για δεύτερη συνολικά στη σεζόν μετά τον αγώνα στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ) ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο γκολ.

Ο Μπέντο γνωρίζει καλά πως με την εμπειρία του πρώτα απ’ όλα ο γάλλος αριστερός μπακ θα αποτελέσει δωρεάν φροντιστήριο για τους νεότερους, σε μια θέση που έχει δοκιμάσει κατ’ επανάληψη τον Παναγιώτη Ρέτσο (εκείνο το βράδυ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο ο νεαρός πέρασε εφιαλτικές στιγμές), αλλά ακόμα και τον Βιάνα (εκείνη τη νύχτα στο Καραϊσκάκης όπου ο ΠΑΟΚ είχε κάνει… πάρτι από την πλευρά του νεαρού Βραζιλιάνου).

Σαφώς και οι νεαροί δεν είναι αριστεροί μπακ, γι’ αυτό και ο Μπέντο θεωρεί ότι με τον Σισοκό στη φυσική θέση (δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ξεκινήσει βασικός απόψε, αλλά προορίζεται για βασικός σε άμεσο βάθος χρόνου) η άμυνά του θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα πάρει αυτά που θέλει όχι μόνο από Βιάνα και Ρέτσο που τους εμπιστεύεται τυφλά, αλλά και από τον επίσης νεαρό Δημήτρη Νικολάου, τον οποίο έχει προωθήσει στην πρώτη ομάδα και τον προορίζει σχεδόν για βασικό κεντρικό αμυντικό καθώς ο πιτσιρικάς τον έχει κερδίσει.

n Πριν από το παιχνίδι της Τρίπολης διεξάγονται σήμερα και άλλα πέντε παιχνίδια για την πρεμιέρα του 2ου γύρου. Από αυτά ξεχωρίζει το παιχνίδι Παναιτωλικού – ΑΕΚ. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα: 15.00: Γιάννινα – Πανιώνιος (Novasports 2), 15.00: Ατρόμητος – Κέρκυρα (Novasports 3), 17.15: Παναιτωλικός – ΑΕΚ (Novasports 2), 17.15: Ξάνθη – Ηρακλής (Novasports 3), 17.15: Βέροια – Λάρισα (Novasports 5).

Αύριο παίζουν: ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός (17.15) και Παναθηναϊκός – Πλατανιάς (19.30).