Αφεση αμαρτιών πήρε ο Ντιέγκο Κόστα και η ηρεμία επέστρεψε στο προπονητικό κέντρο της Τσέλσι.

Υστερα από τον πενθήμερο εξοβελισμό του λόγω της λεκτικής αντιπαράθεσης που είχε με τον προπονητή του Αντόνιο Κόντε και τον γυμναστή Τζούλιο Τους, ο βραζιλιάνος επιθετικός με το ισπανικό διαβατήριο επανεμφανίστηκε χθες στο Κόμπαμ και έγινε δεκτός με επευφημίες από τους συμπαίκτες του. Ο πρώτος που έσπευσε να τον αγκαλιάσει ήταν ο Τους, σε μια κίνηση καλής θέλησης να ξεχαστεί η αντιπαράθεσή τους. Προηγουμένως ο Κόστα είχε συναντηθεί με τον Κόντε και, όπως εικάζουν τα αγγλικά ταμπλόιντ, απολογήθηκε για την απρεπή συμπεριφορά του, η οποία, κατά την ηγεσία της Τσέλσι, οφείλεται στις Σειρήνες από την Κίνα.

Παρά την επιστροφή του ασώτου, το όνομα του Κόστα δεσπόζει στα μεταγραφικά σενάρια, στα οποία εμπλέκεται και το όνομα του γάλλου επιθετικού Αντουάν Γκριεζμάν.

Οι πληροφορίες από την Αγγλία αναφέρουν πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα δαπανήσει 113,5 εκατ. ευρώ για να φέρει στο Ολντ Τράφορντ τον 25χρονο επιθετικό της Ατλέτικο. Ως αντικαταστάτη του οι Ροχιμπλάνκος έχουν στη λίστα τους το όνομα του Κόστα, ο οποίος είχε κάνει σπουδαία καριέρα στο Βιθέντε Καλντερόν πριν μετακομίσει στο Λονδίνο. Σ’ αυτό το μεταγραφικό ντόμινο συμμετέχει και η Μπαρτσελόνα, η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται ζωηρά για τον Κόστα. Ομως, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει πως ένας εκ των Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες πρέπει να φύγει. Στην ιστορία αυτή έρχεται να προστεθεί το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι για τον Μέσι, το οποίο εκδηλώθηκε τον Δεκέμβριο με κάθε επισημότητα.