Τη δόξα του Γιώργου Κούδα, ο οποίος κρατά το ρεκόρ του γηραιότερου ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε διεθνές παιχνίδι, ζήλεψε ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου Εσάμ ελ Χανταρί.

Απόψε, δύο ημέρες μετά τα 44α γενέθλιά του, ο Ελ Χανταρί αναμένεται να φορέσει τα γάντια του για να υπερασπιστεί την εστία των Φαραώ στο παιχνίδι με το Μάλι, στο Πορτ Ζεντίλ της Γκαμπόν, για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Αν τελικά ο Ελ Χανταρί αγωνιστεί θα γίνει ο γηραιότερος παίκτης που έχει παίξει στη διοργάνωση και ένας εκ των γηραιότερων διεθνών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η 31η ποδοσφαιρική γιορτή της Μαύρης Ηπείρου είναι η έβδομη στην οποία μετέχει ο Ελ Χανταρί και χρειάζεται ακόμα μία για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Καμερουνέζου Ριγκομπέρ Σονγκ.

Στους στόχους του Ελ Χανταρί είναι να αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε 18 μήνες στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο Μεγαλέξαντρος του ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούδας, είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που έχει αγωνιστεί σε διεθνές παιχνίδι, όταν το 1995 σε ματς με τη Γιουγκοσλαβία που έγινε προς τιμήν του φόρεσε τη Γαλανόλευκη στα 48 του χρόνια.