Ανθισαν οι βιολέτες μέσα στο καταχείμωνο. Η Φιορεντίνα νίκησε  2-1 τη Γιουβέντους και επέτρεψε στη Ρόμα να την πλησιάσει στον έναν βαθμό. Ηταν η πρώτη νίκη των Βιόλα επί της Γηραιάς Κυρίας από το 2013. Ο δήμιος της Γιούβε είναι ένα γνωστό της πρόσωπο. Πρόκειται για τον Νίκολα Κάλινιτς, ο οποίος άνοιξε το σκορ σημειώνοντας το τρίτο συνεχόμενο γκολ εναντίον της ομάδας του Τορίνο σε αντίστοιχους αγώνες. Το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Μπάντελι, για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ο Φεντερίκο Κιέζα παρομοίασε την επιτυχία της ομάδας του με κατάκτηση του τίτλου.

Το δυσάρεστο για τη Γιούβε είναι πως όλοι οι διώκτες της πέτυχαν  νίκες, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον στο κυνήγι του Σκουντέτο.

Η Ρόμα νίκησε 1-0 την Ουντινέζε με γκολ του Ναϊνγκολάν. Ο Τζέκο αστόχησε σε πέναλτι  διατηρώντας το άγχος των Τζιαλορόσι για τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Πιο εύκολη ήταν η νίκη της Νάπολι επί της Πεσκάρα 3-1, ενώ η Λάτσιο αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς από την Αταλάντα (2-1).

Στα άλλα παιχνίδια: Κροτόνε – Μπολόνια 0-1, Ιντερ – Κιέβο 3-1, Κάλιαρι – Τζένοα 4-1, Σαμπντόρια – Εμπολι 0-0, Σασουόλο – Παλέρμο 4-1.

Η βαθμολογία: Γιουβέντους 45 (με ένα ματς λιγότερο), Ρόμα 44, Νάπολι 41.