Το λούστρο της φήμης του Πεπ Γκουαρντιόλα συνεχίζει να χάνει τη λάμψη του στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτή τη φορά η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από την Εβερτον και ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου. Ταυτόχρονα αποτελεί την πιο βαριά ήττα του καταλανού προπονητή σε 275 αγώνες πρωταθλήματος σε Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία.

Ομάδες του Γκουαρντιόλα έχουν ηττηθεί ξανά με 4-0, αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ και από τα μεγαθήρια Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Στην περίπτωση της Εβερτον η ήττα έχει πιο πικρή γεύση, καθώς κορυφαίος παίκτης των Ζαχαρωτών ήταν ένα 18χρονο παιδί, ο Τομ Ντέιβις, που πέτυχε το τρίτο γκολ, ενώ ένας 19χρονος, ο Αντεμόλα Λούκμαν, σκοράρισε στις καθυστερήσεις, τέσσερα λεπτά μετά το ντεμπούτο του με την Εβερτον!

Στις δηλώσεις του ο Γκουαρντιόλα θύμιζε περισσότερο Μουρίνιο, αφού μόνο τη μοίρα δεν κατηγόρησε για το αποτέλεσμα.

Βέβαια, εν μέρει δεν έχει άδικο, καθώς η Εβερτον άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο στη μοναδική ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, ενώ στην επανάληψη ό,τι κι αν προσπαθούσαν οι παίκτες της, έπιανε. Η στατιστική δικαιώνει τον Γκουαρντιόλα αλλά, όπως συμβαίνει πάντα στον αθλητισμό, δεν λέει όλη την αλήθεια.

Η Σίτι είχε 13 σουτ έναντι 6 της Εβερτον, κατοχή μπάλας 62% και ευκαιρίες για γκολ 7 έναντι 6.

«Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά πράγματα για να σκοράρεις. Με μία ευκαιρία σκοράρισαν. Δεν συνέβη μόνο σήμερα, γίνεται συνέχεια σε όλη τη σεζόν και είναι σκληρό για τους παίκτες να ελέγξουν μια τέτοια κατάσταση. Είναι φυσιολογικό να ζεις μερικές φορές τέτοιες καταστάσεις».

Η Σίτι του Γκουαρντιόλα έχει ηττηθεί φέτος επτά φορές, όταν το αρνητικό ρεκόρ του Καταλανού σε μία περίοδο είναι οκτώ.

Ο προπονητής της Εβερτον Ρόναλντ Κούμαν θεωρεί πως ο παλιός συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα έχει την εμπειρία να ανατρέψει την κατάσταση, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η Σίτι βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Ωστόσο, η υπόθεση του τίτλου έχει ήδη χαθεί, όπως παραδέχτηκε ο Γκουαρντιόλα.

Στο κλασικό ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ ήρθαν ισόπαλες, όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου –συμβαίνει για πρώτη φορά από τη σεζόν 1987-88 –ωστόσο η διαφορά χθες ήταν τα γκολ (1-1). Ο Πογκμπά υπέπεσε σε πέναλτι χτυπώντας την μπάλα με το χέρι και ο Μίλνερ το μετέτρεψε σε γκολ στο 27′. Η λύτρωση για τη Γιουνάιτεντ ήρθε από τον Ιμπραΐμοβιτς στο 84′ με κεφαλιά.

Στα άλλα παιχνίδια: Τότεναμ – Γουεστ Μπρομ 4-0, Γουεστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας 3-0, Γουότφορντ – Μίντλεσμπρο 0-0, Σουόνσι – Αρσεναλ 0-4, Σάντερλαντ – Στόουκ 1-3, Χαλ – Μπόρνμουθ 3-1, Μπέρνλι – Σαουθάμπτον 1-0, Λέστερ – Τσέλσι 0-3.

Η βαθμολογία: Τσέλσι 52, Τότεναμ και Λίβερπουλ 45, Αρσεναλ 44.