Τελικό χαρακτήρισε ο Τσάβι Πασκουάλ την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού Superfoods με την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ (21:45), την Παρασκευή για την 17η αγωνιστική της Euroleague. Παράλληλα, ο Καταλανός τεχνικός επισήμανε την επικινδυνότητα της τουρκικής ομάδας, ενώ τόνισε την ανάγκη των «πράσινων» για επιστροφή στις νίκες, μετά από δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα.

«Μετά τις δύο ήττες που είχαμε, το παιχνίδι με την Εφές είναι τελικός για εμάς», είπε αρχικά ο Πασκουάλ και συνέχισε: «Είναι ώρα για να κάνουμε το καλύτερο. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να παλέψουμε με τον κόσμο μας για να πάρουμε τη νίκη. Γνωρίζουμε ότι η Εφές είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στο επιθετικό ριμπάουντ κα μια εξαιρετική ομάδα στα πρώτα δευτερόλεπτα των επιθέσεων. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δύο παραμέτρους στην άμυνά μας, όμως παίζουμε στην έδρα μας και θεωρώ ότι η ομάδα είναι έτοιμη για νίκη».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ξεχωρίζει κάποιους παίκτες της Εφές, απάντησε: «Νομίζω σίγουρα ότι οι δύο πόιντ γκαρντ είναι οι δημιουργοί της ομάδας, όμως είναι απίστευτη ομάδα στο επιθετικό ριμπάουντ, με τον Χάνεϊκατ, με τον Ντάνστον, τον Μπράουν. Εχουν εξαιρετικούς σουτέρ με τον Μπράντον Πολ τώρα, που είναι νέος παίκτης. Εχουν τον Οσμαν… Γενικά είναι μια σπουδαία ομάδα και σίγουρα όπως σε όλα τα ματς στην Euroleague πρέπει να παίξουμε εξαιρετικά για να νικήσουμε».

Αναφερόμενος στο αν το φρένο στο τρανζίσιον παιχνίδι της Εφές θα είναι το «κλειδί» για τη νίκη, είπε: «Θα είναι καθοριστικό να παίξουμε καλή άμυνα. Πρώτα όμως αν παίξουμε καλά στην επίθεση, σίγουρα δεν θα μπορούν να τρέξουν πολύ. Πρέπει να ελέγξουμε το τρανζίσιον και πρέπει να έχουμε πολύ καλό box out και να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Φώτσης, είπε: «Παίζουμε μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, ένα εξαιρετικό σύνολο. Παίζουμε όμως εντός έδρας, θέλουμε να φανούμε έτοιμοι και να πάρουμε τη νίκη για να ανέβουμε στη βαθμολογία. Δεν νομίζω να έχουμε επηρεαστεί ή να βρισκόμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση από τα αρνητικά αποτελέσματα. Είμαστε μια χαρά, ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο, δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιωθούμε και πιστεύω πως θα φανεί και μέσα στο γήπεδο αυτό. Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για ομάδες που έχουν το πλεονέκτημα για το final 4, ουσιαστικά είμαστε στα μέσα της χρονιάς. Σίγουρα κάποιες ομάδες έχουν δείξει καλύτερο πρόσωπο από άλλες αλλά εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η δική μας ομάδα και πως θα καταφέρουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα».

Τέλος, ο Κρις Σίνγκλετον, δήλωσε: «Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι. Θέλουμε να επιστρέψουμε σε τροχιά νικών. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Θα βγούμε στο παρκέ και θα το κάνουμε. Το αμυντικό ριμπάουντ θα είναι κλειδί για εμάς, τα λάθη μας, αλλά και τα πρώτα 5’’ στο τρανζίσιον. Αυτό θα είναι ένα από τα κλειδιά, μαζί με το ριμπάουντ όπως είπα. Πρέπει να βγούμε έξω και να παλέψουμε, ανεξαρτήτως των συνθηκών και να νικήσουμε».