Τον Δεκέμβριο του 2015 και ενώ ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε συμπληρώσει περίπου 14 μήνες στη διοικητική ηγεσία της ΚΑΕ ΑΕΚ, μια βαρύγδουπη δήλωση εκ μέρους του νέου ιδιοκτήτη είχε προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στους απογοητευμένους –λόγω της περιπλάνησης στα εθνικά πρωταθλήματα –οπαδούς της Ενωσης: «Η ΑΕΚ θα επιστρέψει στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης», είχε υποστηρίξει με γραπτή δήλωσή του ο 53χρονος επιχειρηματίας και μέσα από τις κινήσεις του, που αποσκοπούν στη διαρκή ενίσχυση του τμήματος μπάσκετ, γίνεται αντιληπτό ότι δεν αστειευόταν.

Μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης (και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας έναντι του Αρη) στα περυσινά πλέι οφ της Α1 και έχοντας συμπληρωθεί το πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ κατέχει την τρίτη θέση πίσω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μετρώντας δύο νίκες παραπάνω από τον Αρη με πιο πρόσφατο +20 (81-61) επί της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη στο ΟΑΚΑ. Στο Κύπελλο Ελλάδας οι δύο ομάδες θα συγκρουστούν ξανά μεθαύριο (17.00, NS3) σε νοκάουτ ημιτελικό στο Nick Galis Hall της Θεσσαλονίκης, ενώ στο νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA, η Ενωση είναι τέταρτη στον δυσκολότερο όμιλο και σε τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ, άρα είναι μέσα σε όλους τους στόχους της.

Τι γίνεται, όμως, με τους τίτλους, τους οποίους κυνηγά η ΑΕΚ; «Είναι υποχρέωσή μας να κυνηγάμε και να θεωρούμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τίτλους και ειδικά όταν φοράμε αυτή τη φανέλα» αποκρίθηκε χθες ο αρχηγός της ΑΕΚ Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος μερικές ώρες μετά την εκκωφαντική εμφάνισή του (27 π.) στο νικηφόρο 82-72 επί της γερμανικής Λούντβιγκσμπουργκ υπήρξε ξεκάθαρος ως προς το επικείμενο ντέρμπι με τον Αρη: «Το μόνο που πιστεύουμε είναι η νίκη και γι’ αυτό θα πάμε στη Θεσσαλονίκη». Και πώς να μην το πιστεύουν στην ΑΕΚ, αν συνυπολογίσει κανείς ότι θα ταξιδέψει ενισχυμένη στη Θεσσαλονίκη με τον αμερικανό ιρλανδικής καταγωγής πόιντ γκαρντ Ντόνι ΜακΓκραθ για τη διεκδίκηση της πρόκρισης σε τελικό δώδεκα χρόνια μετά την παρουσία της στους τελικούς της Α1 τη σεζόν 2004-05.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι ότι διαχειρίστηκε δύσκολες καταστάσεις από την προετοιμασία κιόλας (αποχώρηση Μαυροκεφαλίδη και επανένταξη Μαυροειδή), χρειάστηκε να κάνει αφαιρέσεις (Οουενς, Φάλκερ, Ιβάνοβιτς) και προσθήκες (Ελονού, ΜακΓκραθ) και συνεχίζει να σφυρηλατεί τον χαρακτήρα της καταθέτοντας ισχυρά πειστήρια στον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα της. Και συν τοις άλλοις, δείχνει να εμπιστεύεται τον Γιούρι Ζντοβτς, ο οποίος αν μη τι άλλο έχει «φτιάξει» πολύ καλύτερα αποδυτήρια, άρα και «χημεία», σε σχέση με πέρυσι. Οι περισσότερες απαντήσεις, βέβαια, θα δοθούν (αν δοθούν) στο παρκέ του Αλεξανδρείου.