Στο ίδιο ή μάλλον στο πιο συνηθισμένο έργο θεατές έγιναν και χθες οι φίλοι του μπάσκετ. Στα Τρίκαλα ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και στο Λαύριο ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός, ενόψει των αγώνων τους την Παρασκευή στην Ευρωλίγκα, ξεκούρασαν τους «πολεμιστές» τους, έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όσους χρειάζονται αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους και πέρασαν ένα ωραίο απόγευμα.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αγωνίστηκε έχοντας τους Βασίλη Σπανούλη (από 28′ στα 14′), Γιώργο Πρίντεζη (από 26′ στα 13′), Κεμ Μπιρτς (από 21′ στα 11′) σχεδόν στο 50% του χρόνου που κατά μέσο όρο αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Αντιστοίχως η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ με 13 λεπτά λιγότερα τον Νικ Καλάθη (από 33′ στα 20′), τον Ρίβερς επτά (από 27′ στα 20′), τον Σίγκλετον έξι (από 26′ στα 20′).

Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Αθηναίου (23 π., 6/7 δ., 2/5 τρ., 5/8 β., 4 ασ. σε 26′) που αγωνίστηκε στη θέση του Μάντζαρη, ο οποίος ένιωσε τράβηγμα στον προσαγωγό, νίκησε 81-60 και πλέον προσηλώνεται στην Ούνιξ Καζάν, την οποία υποδέχεται την Παρασκευή στο ΣΕΦ. Στο Λαύριο, ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε τα λεπτά που εξοικονόμησε από τους παίκτες «πρώτης γραμμής» στους Λευτέρη Μποχωρίδη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, αφήνοντας τους άλλους παίκτες στα ευρωπαϊκά λεπτά συμμετοχής τους. Ο τελευταίος (10 π., 2/4 δ., 2/3 τρ., 5 ρ. σε 18′) μαζί με τον Μπουρούση (14 π.), που συνήλθε από την ταλαιπωρία της γαστρεντερίτιδας, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 84-60 και πλέον η ομάδα στρέφει την προσοχή της στη Γαλατάσαραϊ, την οποία θα φιλοξενήσει την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.