Ο αγωνιστικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό για τον Παναθηναϊκό του Αντρέα Στραματσόνι, που μετράει μέρες (ίσως και ώρες) στο Τριφύλλι. Οι Πράσινοι κατόρθωσαν να ηττηθούν 2-1 (και) από τον ΟΦΗ που αγωνίζεται στη Φούτμπολ Λιγκ και πλέον κινδυνεύουν με πρόωρο αποκλεισμό από το Κύπελλο, διότι δεν τους αρκεί ούτε η νίκη επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη κατά την τελευταία αγωνιστική. Δεδομένου ότι στο άλλο ματς του τρίτου ομίλου ο Ηρακλής επικράτησε 3-0 της Ελαφράς Ταξιαρχίας, εφόσον σε δύο εβδομάδες ο Γηραιός αναδειχθεί ισόπαλος με τον ΟΦΗ ο ΠΑΟ θα υποστεί ένα ιστορικό κάζο (βαθμολογία: Ηρακλής 4, ΟΦΗ 3, Απόλλων 3, Παναθηναϊκός 1).

Το Τριφύλλι για ένατη φορά στα τελευταία δέκα παιχνίδια και για όγδοο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς κατόρθωσε να μη νικήσει! Πλέον είναι κάτι περισσότερο από σαφές ότι «δεν μπορούν τα παλικάρια», όπως είχε δηλώσει κάποτε ο πρώην τεχνικός της ομάδας Αγγελος Αναστασιάδης για τον λαβωμένο Πάουλο Σόουζα. Παρά το γκολ του Μπεργκ στο 31′ που έδωσε το προβάδισμα στους Πράσινους, ο ψυχωμένος ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια πέτυχε μια ιστορική ανατροπή σκοράροντας με εκτέλεση πέναλτι του Χαντί στο 69′ και με πλασέ του Ογκμποε στο 84′. Το μόνο που μπόρεσε να ψελλίσει ο Στραματσόνι ήταν πως «ένα λάθος του Κουλιμπαλί άλλαξε το παιχνίδι». Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο ρωμαίος τεχνικός επέρριψε δημόσια την ευθύνη σε έναν ποδοσφαιριστή του (το έκανε και με τον Στιλ μετά την ήττα από τον Αγιαξ), ενδεικτικό του αδιεξόδου του και της αφόρητης πίεσης που νιώθει. Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου για την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της ομάδας είναι ειλημμένη. Παραμένει άγνωστο όμως πότε θα ανακοινωθεί. Ηδη ο Μαρίνος Ουζουνίδης φέρεται ως ο πιθανός αντικαταστάτης του Ιταλού. Να σημειώσουμε πως οπαδοί του ΠΑΟ αποδοκίμασαν τους παίκτες στο ξενοδοχείο του Ηρακλείου, όπου είχαν καταλύσει.

ΟΦΗ: Δαύκος, Μίκιτς, Βαλλιάνος, Οστοϊτς, Κομεσίδης, Αντουκόρ, Νάστος, Μπουρσέλης (65′ Ογκμποε), Μιλοσάβλιεβ (86′ Κιάσος), Χαντί, Βουό (90′ Ροβίθης).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουλιμπαλί, Γουακάσο (78′ Βιγιαφάνιες), Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Ρέις (72′ Ρινάλντι), Ζέκα, Λουντ, Εμπόκου, Ιμπάρμπο (56′ Χουλτ), Μπεργκ.

n Στα άλλα παιχνίδια της χθεσινής ημέρας η Λαμία απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία (2-2) στην έδρα της Κέρκυρας, η οποία πλέον απειλείται με αποκλεισμό. Επίσης ο Παναιτωλικός, έστω και ανορθόδοξα, επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στο Αγρίνιο με εκτέλεση πέναλτι του Ουάρντα. Επρόκειτο όμως για λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Πουλημά, ο οποίος αντί για φάουλ εκτός περιοχής σε χέρι του Ρουσσάκη «είδε» πέναλτι. Στο παιχνίδι της πρόκρισης ξαναμπήκε και η Λάρισα μετά τη νίκη (2-1) επί του Πανελευσινιακού. Αντιθέτως, δεν άρχισε ποτέ η αναμέτρηση του Κισσαμικού με τον Πανιώνιο στο Μάλεμε λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου.