Με εντυπωσιακό σερί 11-0 στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου που μετέτρεψε το 23-14 σε 34-14 ο Παναθηναϊκός Superfoods κατάφερε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, την οποία διατήρησε και κατάφερε να τον νικήσει με το τελικό 70-59 σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της Euroleague. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη των «πράσινων» στη διοργάνωση, ενώ Ερυθρός Αστέρας έχει πλέον ρεκόρ 2-2.

Ο Γκιστ είχε 17 πόντους για τους νικητές με τον Καλάθη να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του με 16 πόντους 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ για τον Ερυθρό Αστέρα ο Κούζμιτς είχε 15 πόντους και 15 ριμπάουντ (εκ των οποίων τα 6 ήταν επιθετικά).

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε τα πάντα σωστά! Η πολύ καλή άμυνα, καθώς και το εύκολο καλάθι στην επίθεση έφεραν τους «πράσινους» από νωρίς σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση. Ο Γκιστ έκανε ακόμα ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι με τον Πασκουάλ στον πάγκο, ενώ ο Καλάθης συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στον αγώνα με τη Μπάμπεργκ. Έτσι έφτασε να προηγείται ακόμα και με 21 πόντους.

Ενώ όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, στην τελευταία περίοδο ο Ερυθρός Αστέρας έκανε την… αντεπίθεση του και προσπάθησε να λαχταρήσει τους «πράσινους» φτάνοντας ακόμα και μέχρι το -10 (63-53).

Εκεί και πάλι ο Παναθηναϊκός Superfoods με την αρχική του πεντάδα στο γήπεδο αποκατέστησε την τάξη και έφτασε στη νίκη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλεντον, Νίκολς 6, Ρίβερς 12 (2), Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 7, Γκίστ 17, Μπουρούσης 12 (1), Καλάθης 16 (2).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Ουόλτερς 8 (1), Ντάνγκουμπιτς 2, Μίτροβιτς 4, Λάζιτς, Ντόμπριτς, Σιμόνοβιτς 4, Τζένκινς 8, Γκούντουριτς 3 (1), Γιόβιτς 3 (1), Κούζμιτς 15, Μπιέλιτσα 12 (2).