Το ασφυκτικό πρέσινγκ και ο γρήγορος ρυθμός που εφαρμόζει φέτος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είναι το πιο κουραστικό κομμάτι για τους παίκτες του. Οπως και για τις περισσότερες ομάδες (πλην της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Φενέρμπαχτσε που έχουν δικό τους αεροπλάνο!), το δύσκολο ιδιαίτερα φέτος θα είναι οι μετακινήσεις.

Οι Πειραιώτες σχεδόν λίγες ώρες μετά το ντους που έκαναν ύστερα από τη νίκη τους με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ μπήκαν στα αεροπλάνα για τον μαραθώνιο δρόμο μέχρι τη μακρινή Βιτόρια, όπου απόψε (22.00 – Novasports 2) αντιμετωπίζουν την Μπασκόνια, μέχρι πέρυσι Κάχα Λαμποράλ.

Οι Βάσκοι όχι μόνο είχαν πιο σύντομο ταξίδι (από τη Μαδρίτη), αλλά έχουν και την ψυχολογία στα ύψη μετά τον εκτός θρίαμβο επί της Ρεάλ και θέλουν με τον Ολυμπιακό να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας από την πλευρά τους θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να παίζουν το ίδιο ελκυστικά με το ΣΕΦ και εκτός έδρας και να αφήσουν απλά ως μια κακή ανάμνηση την τελευταία επίσκεψή τους στην Ισπανία, όπου γνώρισαν βαριά ήττα στο τέλος από τη Ρεάλ.

«Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα η οποία τρέχει πάρα πολύ, ειδικά στο γήπεδό της, ενώ παρά τις αλλαγές στο ρόστερ της παραμένει σε τοπ επίπεδο. Προέρχεται από σπουδαία νίκη στην έδρα της Ρεάλ, κάτι που θα τη βοηθήσει σίγουρα ψυχολογικά» προειδοποίησε ο κόουτς των Ερυθρολεύκων Γιάννης Σφαιρόπουλος.