Ορεξάτοι για μπάλα εμφανίστηκαν οι παραγκωνισμένοι από τον Πάουλο Μπέντο, στο χθεσινό άνετο 3-0 του Ολυμπιακού επί του Πλατανιά Χανίων. Πρώτος και καλύτερος ο Πάρντο που επέστρεψε με δύο γκολ. Θετικότατος και ο Δημήτρης Σιόβας που πήρε το καλύτερο δώρο από τον πορτογάλο τεχνικό για την ονομαστική του εορτή, επιστρέφοντας σε αγώνα ουσιαστικά έπειτα από τρεις μήνες (!), καθώς τελευταία φορά αγωνίστηκε στις 27 Ιουλίου στο ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Δείχνει να έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον τραυματισμό του (και στο ψυχολογικό κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό) και μάλιστα μεταξύ άλλων έφτιαξε το δεύτερο γκολ με τη συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Πάρντο (2-0 στο 66′).

Ο Κολομβιανός είχε ανοίξει το σκορ στο 5′, στο ωραιότερο γκολ του αγώνα και αφού πρώτα προηγήθηκε έξοχη συνεργασία του Ελαμπντελαουί με τον Ντομίνγκες. Ομως το γκολ της χρονιάς παραλίγο να το πετύχει ο Καρντόσο, που πήγε να κρεμάσει από πολύ μακριά τον Κοκκαλά στο 20′ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Ο τεχνικός του Πλατανιά Γιώργος Παράσχος είδε την ομάδα του να δέχεται ασφυκτική πίεση από το ξεκίνημα του αγώνα (78% – 22% η κατοχή στο πρώτο 20λεπτο) με αποτέλεσμα να μην μπορέσει τελικά να φανεί ανταγωνιστική όπως έκανε πέρυσι με επιτυχία στο ίδιο γήπεδο για την ίδια διοργάνωση, όταν και ισοφαρίστηκε (2-2) στις καθυστερήσεις από τον Ερνάνι.

Σε ένα θεωρητικά πιο χαλαρό παιχνίδι ο Μπέντο άφησε εκτός αποστολής πλην του Καπίνο που δεν παίζει στο Κύπελλο και τους Φορτούνη, Καμπιάσο, Μποτία, Ντα Κόστα και Ελιουνούσι, ενώ δεν χρησιμοποίησε λεπτό τον Μιλιβόγεβιτς. Ολοι οι παραπάνω έχουν «τραβήξει» τα περισσότερα χιλιόμετρα μέχρι τώρα.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Βιάνα, Σιόβας, Ρέτσος, Ρομαό (78′ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Μαρίν (65′ Μανθάτης), Πάρντο, Καρντόσο.

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Στάθης, Κάργας, Μπανανά, Γιορέντε, Στανισάβλιεβιτς, Ντεβέσα (83′ Μουνάφο), Ντίνας (71′ Βάντερσον), Γουνδουλάκης, Ηλιάδης (67′ Τσουράκης), Ντιλαβέρ.

n Στο άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου, η Σπάρτη φιλοξενεί σήμερα (15.00, ΟΤΕ1) τα Χανιά.