Ανέβασε… ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο και δεν είχε πρόβλημα να σημειώσει την πρώτη νίκη στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός, με σκόρερ τους Πάρντο (5`, 66`) και Ελαμπντελαουί (68`) επικράτησε 3-0 του Πλατανιά στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έβαλε από νωρίς τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι πειραιώτες προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Πάρντο. Ο Κολομβιανός, με καλοζυγισμένο σουτ από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα να σκάσει κάτω από τα χέρια του Κοκκαλά και να καταλήξει στο βάθος της εστίας της κρητικής ομάδας.

Ο Πάρντο ήταν ο πρωταγωνιστής και δεύτερου τέρματος στο 66`. Από τη σέντρα του Σιόβα ο Κολομβιανός με κεφαλιά παραβίασε και πάλι την εστία του Κοκκαλά διπλασίαζοντας τα «ερυθρόλευκα» γκολ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί στην επανεμφάνισή του, έπιασε δυνατό συρτό σουτ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Στανισάβλιεβιτς, Γιορέντε

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ρομαό (78` Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Ντομίνγκες, Μάριν (65` Μανθάτης), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Βιάνα, Ρέτσος, Πάρντο.

Πλατανιάς: (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Κάργας, Μπανανά, Γιορέντε, Στανισάβλιεβιτς, Ντεβέσα (83` Μουνάφο), Ντίνας (72` Σκαρντουέλλι), Γουνδουλάκης, Ηλιάδης (67` Τσουράκης) , Ντιλαβέρ.