Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις της Telegraph για τη διαφθορά στο αγγλικό ποδόσφαιρο. H εφημερίδα παραθέτει νέα ονόματα, ανάμεσά τους και του ιδιοκτήτη της Ληνς, Μάσιμο Τσελίνο, φέρνοντας στο φως σκάνδαλο δωροδοκιών στο πρωτάθλημα της Championship. Σύμφωνα με την Telegraph, ο Τσελίνο έπεσε στην ίδια παγίδα με τον Σαμ Αλαρτάις.

Δημοσιογράφοι προσποιήθηκαν στους ενδιαφερόμενους επενδυτές και ζήτησαν να μάθουν πως γίνεται να παρακάμψουν τους κανόνες της ομοσπονδίας για την ΤΡΟ (ιδιοκτησία Τρίτων).

Στο βίντεο της συνάντησης με τους «μεταμφιεσμένους» δημοσιογράφους, ο Τσελίνο εξηγεί τρόπους που θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τους αγγλικούς κανόνες που απαγορεύουν την «τρίτη ιδιοκτησία», ακριβώς όπως έκανε ο πρώην προπονητής της ομάδας της Αγγλίας.

Η μέθοδος που προτείνει ο Τσελίνο είναι ο επενδυτής θα αγοράσει ένα τμήμα του συλλόγου (Ληντς), να γίνουν μέτοχοι (ο Τσελίνο στο βίντεο προσφέρει 20%) σε αντάλλαγμα κέρδη από τις μελλοντικές πωλήσεις των παικτών (επίσης 20%). «Για εσάς είναι θετικό να ενταχτείτε στον σύλλογο. Με 12 εκατομμύρια ευρώ θα πάρετε το 20% και στη συνέχεια έχετε 20% κάθε μελλοντική πώληση των παικτών,» ήταν τα λόγια του Τσελίνο, που χρησιμοποίησε βαριές κουβέντες για τον κόσμο του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα το αγγλικό ποδόσφαιρο: «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι βρώμικος, πολύ βρώμικος. Δεν θα είμαι εγώ που θα παραβιάσω τους κανόνες στην Αγγλία. Μπορώ όμως να σας δώσω ένα τρόπο να εργαστείτε και να παραμείνετε ασφαλείς. Στην Αγγλία, υπάρχει η χειρότερη κουλτούρα του κόσμου. Ειδικεύονται πώς να διαλύσουν τους ανθρώπους. Φαίνονται καλοί. Μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν. Αυτοί είναι οι πιο βρώμικοι άνθρωποι στον κόσμο. Στην Αργεντινή είναι άγγελοι από τη σύγκριση, στη Βραζιλία παιδιά. Στην Αγγλία είναι οι χειρότεροι στο ποδόσφαιρο». Ο ιδιοκτήτης της Λιντς αρνήθηκε, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο, χωρίς πρώτα να δει το εν λόγω βίντεο.

Τα άλλα δύο μεγάλα ονόματα που εμπλέκονται , είναι του Τόμι Ράιτ, βοηθός προπονητής της Μπάρνσλεϊ και Χάσελμπάινκ, προπονητής της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. Ξανά δημοσιογράφοι μεταμφιεσμένοι, πάλι βίντεο και αποκαλύψεις. Ο Ράιτ συμφωνεί να πάρει 5000 λίρες σε μετρητά για να βοηθήσει την «πλασματική» εταιρεία από την Μέση Ανατολή, να αγοράσει παίκτες της Μπάρνσλεϊ και να κερδίσουν από τις μεταγραφές. Ο Ράιτ υποστηρίζει ότι είναι αθώος, αλλά η Μπάρνσλεϊ τον έδιωξε.

Ο Χασελμπάινκ στο βίντεο λέει ότι είναι έτοιμος να πετάξει στην Άπω Ανατολή για 55.000 λίρες ανά ταξίδι, προκειμένου να αγοράσει παίκτες από την ίδια «πλασματική» εταιρεία. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι κακό να πληρώνεται για να δώσει συμβουλές, και ποτέ δεν αγόραζε παίκτες από την ΚΠΡ.

Σχετικά με το ΤPO, τον Απρίλιο του 2015, η FIFA ανακοίνωσε την απαγόρευση της ιδιοκτησίας τρίτων, και απαγόρευσε ρητά σε συλλόγους ή ποδοσφαιριστές να συνάπτουν συμφωνίες οικονομικών δικαιωμάτων με τρίτους επενδυτές. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαΐου 2015. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε επίσης μια παρόμοια απαγόρευση σε ευρωπαϊκό αθλητισμό στις 11 Νοεμβρίου 2015. Σε γραπτή δήλωση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέφερε ότι η κυριότητα τρίτων εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ακεραιότητα των αγώνων και εισάγει κινδύνους εγκληματικών δραστηριοτήτων στον αθλητισμό.