Ο πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έκρυψε χθες με τα λόγια του, αλλά κυρίως με τις εκφράσεις του, ότι νιώθει πλέον έντονη την πίεση αν και η ομάδα υπό τις οδηγίες του έχασε μόλις για πρώτη φορά (έπειτα από πέντε νίκες) την Κυριακή στη Λάρισα.

Μάλιστα, αν και υπεραμύνθηκε του συστήματος (4-4-2 χωρίς κανέναν δημιουργό και με δίδυμο στην επίθεση τους Ιντέγε και Καρντόσο) που παρέταξε στη Λάρισα, πρόκειται να το αλλάξει!

Απόψε (22.05, OTE Sport 3) στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης κόντρα στον ΑΠΟΕΛ για το Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός όχι απλώς –όπως όλα δείχνουν –επιστρέφει στο πιο κλασικό του 4-2-3-1, αλλά σύμφωνα με τις δοκιμές του Πορτογάλου στη χθεσινή προπόνηση (αν επιβεβαιωθούν και στο παιχνίδι) επιστρέφει ο Φορτούνης στο αρχικό σχήμα πίσω από τον Ιντέγε στην κλασική του θέση και με τον Μάριν στην ενδεκάδα (στο αριστερό άκρο της επίθεσης).

Είναι φανερό ότι ο έμπειρος τεχνικός έχει αντιληφθεί την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει στου Ρέντη, καθώς το παιχνίδι στη Λάρισα δεν ήταν το πρώτο όπου η ομάδα του δεν έπαιξε καλά (απλά έχασε). Είχε γίνει και στον επαναληπτικό με την Αρούκα (όπου πάλι ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια και τον έσωσε –όταν τον θυμήθηκε –ο Τσόρι στην παράταση) αλλά και στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Ηρακλή, όπου η ομάδα παρέδωσε πνεύμα όταν «έσκασαν» οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι παίκτες δείχνουν να είναι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) χαμένοι στη μετάφραση, με τον Πορτογάλο να μην μπορεί να βρει μόνιμο σχήμα για να περάσει έναν σκόπελο δύσκολων παιχνιδιών.

Σαφώς και προσπαθεί να στήσει μια ομάδα κάνοντας προετοιμασία μέσα από τα παιχνίδια, αλλά αντί να βελτιώνεται –κατά τι –η εικόνα, γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα.

Εχοντας δε χρησιμοποιήσει πάνω από 25 παίκτες σε έξι διαφορετικές ενδεκάδες μέχρι τώρα, βραχυκυκλώνει και ο ίδιος αλλά και οι παίκτες του, στους οποίους μάλιστα δεν μίλησε καν μετά την ήττα στη Λάρισα!

«Ποτέ δεν κατάφερα και ούτε θα καταφέρω να λειτουργήσω χωρίς πίεση στο επάγγελμα που κάνω. Η πίεση δεν φεύγει ποτέ και τη νιώθω και τώρα, έστω και αν ήταν μόλις η πρώτη ήττα έπειτα από πέντε αγώνες. Ομως στα 12 χρόνια που είμαι προπονητής ζούσα συνεχώς περιόδους με πίεση» τόνισε ο Μπέντο, την ώρα που ο Ιντέγε παραδεχόταν ότι απολαμβάνει τη συνεργασία με τον Καρντόσο (να έπαιρναν και καμιά μπαλιά…)