Ο Πάουλο Μπέντο δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ για το Europa League, ότι έχει μάθει να λειτουργεί υπό πίεση και αυτό που ζήτησε είναι οι παίκτες του να δείξουν χαρακτήρα και να μείνουν σταθεροί στο πλάνο της ομάδας.

Συγκεκριμένα για το ματς της Πέμπτης τόνισε: «Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να έχουμε άποψη και να προβλέψουμε τι θα γίνει. Δεν γίνεται να συγκριθεί το ένα ματς με το άλλο. Το παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό και ο ΑΠΟΕΛ θα έχει άλλη προσέγγιση. Να δούμε το πλάνο μας και να το κάνουμε πράξη, οτιδήποτε και εάν γίνει μέσα στον αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα καλά οργανωμένη που θα μας δυσκολέψει. Εμείς θα πρέπει να κρατήσουμε υψηλό επίπεδο απόδοσης σε όλον τον αγώνα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

» Το πιο σημαντικό να είμαστε πιστοί στην ιδέα και την στρατηγική. Κάποιες

φορές ξέρεις παραπάνω για τον αντίπαλο και άλλες όχι. Αυτά δεν θα

επηρεάσουν τον αγώνα. Εμείς θέλουμε να είμαστε πιστοί στην ιδέα

παιχνιδιού και στο πλάνο και να σεβαστούμε τον ΑΠΟΕΛ όπως κάθε αντίπαλο.

Επίσης να εκμεταλλευτούμε τα προτερήματά μας και να δούμε πως δεν θα

βγουν τα προτερήματα του ΑΠΟΕΛ»

»Όλοι οι παίκτες που είναι στην αποστολή είναι πολύ καλά και έτοιμοι να

βοηθήσουν. Είμαστε ευχαριστημένοι από τον Ρομαό που είναι σε πολύ καλή

κατάσταση και έτοιμος να βοηθήσει. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πολλούς

παίκτες. Ο Ρομαό αν και μέσος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες

θέσεις. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από την στρατηγική που θα επιλέξουμε» και συνέχισε συγκρίνοντας το με τον αγώνα στη Λάρισα:

«Πιστεύω πως καταρχήν θα πρέπει να είμαστε πολύ διαφορετικοί κυρίως ως προς το β’ μέρος με την ΑΕΛ. Εκεί που είχαμε προβλήματα με τη δυναμική και την απόδοση. Όχι τόσο στο α’. Αυτό πιστεύω πως δεν έχει να κάνει με το σύστημα. Έχει σημασία η δυναμική μας. Δεν πιστεύουμε πως από το 4-4-2 έως το 4-2-3-1 πρέπει να υπάρχει διαφορά. Μπορούμε να κερδίσουμε και ματς με 4-4-2. Αυτό που έχει σημασία είναι η δυναμική, το υψηλό επίπεδο απόδοσης και ειδικά αύριο που πρέπει να έχουμε μία συγκεκριμένη ιδέα παιχνιδιού και να είμαστε πιστοί σε αυτό. Να δείχνουμε έναν χαρακτήρα στο παιχνίδι μας».

Για το αν αισθάνεται περισσότερη πίεση μετά την ήττα από την ΑΕΛ είπε: «Ποτέ δεν κατάφερα και ποτέ δεν θα το κάνω να μην λειτουργήσω δίχως πίεση. Στα 12 χρόνια καριέρας πάντα είχα πίεση. Λογικό αυτό που ρωτάτε. Μετά τις 5 νίκες κάναμε μία ήττα και είναι λογικό που λέτε. Στο παιχνίδι χάσαμε από μία φάση στο τελευταίο λεπτό. Δεν αξίζαμε να χάσουμε αλλά ούτε και να κερδίσουμε. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε έτσι. Αυτό είναι το επάγγελμα του προπονητή».