Ο Σαμ Αλαρντάις αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας, μόλις 67 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Η ομοσπονδία της χώρας προχώρησε στην απόλυσή του και αιτία στάθηκε ασφαλώς το σκάνδαλο που ξέσπασε, μετά το βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Ο 61χρονος προπονητής εμφανίστηκε να συνομιλεί με δημοσιογράφους μεταμφιεσμένους σε επιχειρηματίες και να τους δίνει συμβουλές πώς να παρακάμψουν τους κανονισμούς που αφορούν στις μεταγραφές στην πρέμιερ λιγκ.

Ο αγγλος τεχνικός μίλησε στο «SkySports» και προσπάθησε (μάλλον χωρίς επιτυχία…) να εξηγήσει πως όλο αυτό ήταν μία παρεξήγηση και ο ίδιος πήγε στη συγκεκριμένη συνάντηση με σκοπό να βοηθήσει έναν φίλο του ατζέντη, που ήθελε να δουλέψει για τον συγκεκριμένο όμιλο και όχι για να αποκομίσει ο ίδιος κάποιο χρηματικό όφελος με παράνομο τρόπο.

«Είμαι πολύ πληγωμένος και απογοητευμένος. Εκανα ένα μεγάλο λάθος. Ο ατζέντης, Σκοτ ΜακΓκάρβεϊ, είχε κανονίσει τη συγκεκριμένη συνάντηση και συμμετείχα επειδή τον γνωρίζω τα τελευταία 20 με 30 χρόνια. Ο ΜακΓκάρβεϊ ήθελε πολύ να πάρει αυτή τη δουλειά από αυτούς τους ανθρώπους, που τελικά ήταν καμουφλαρισμένοι δημοσιογράφοι. Του προσφέρανε μισθό 260.000 λιρών το χρόνο και ένα αυτοκίνητο της εταιρίας. Πήγα στη συνάντηση όχι γιατί είμαι άπληστος ή επειδή θέλω να αποκτήσω περισσότερα χρήματα. Ήθελα απλά να κάνω μία χάρη σε ένα φίλο και το πλήρωσα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλαρντάις.