Ο άνθρωπος το είπε ξεκάθαρα. «Ακόμη δεν είμαι έτοιμος. Και αυτό δεν οφείλεται στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά ότι είμαι πίσω σε φυσική κατάσταση. Δες το ένα πόδι, δες και το άλλο!» εκμυστηρεύτηκε χθες ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να επιστρέψει στην κανονικότητά του. Δεν χρειάζεται σπουδαία ανάλυση. Το πρόβλημα των πρωταθλητών Ελλάδας εντοπίζεται στη «front line» και αυτό γιατί ούτε ο Κεμ Μπιρτς βρίσκεται στο επίπεδο, ώστε να μπορεί να συγκριθεί με τον Οθέλο Χάντερ, ούτε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δείχνει έτοιμος να ανέβει στην ιεραρχία.

Ο Ζούρος και το «λαβράκι» που σερβίρισε στην ΑΕΚ

Ετοιμο παίκτη «έστειλε» ο Ηλίας Ζούρος στην ΑΕΚ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας ανακάλυψε τον Μάικλ Ντίξον, συμφώνησε μαζί του να παίξει στην Εθνική, μερίμνησε για την έκδοση κοινοτικού διαβατηρίου και τρεις μέρες αργότερα τον τσίμπησε η Ενωση! Επιπροσθέτως ο αμερικανός γκαρντ βελτιώθηκε από τον γυμναστή Γιώργο Βαβέτση, που είχε συμβόλαιο με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, το καλοκαίρι εργάστηκε στην Εθνική Γεωργίας και τώρα ανήκει στην ΑΕΚ, ενώ οι λεπτομέρειες του Ζούρου τον βοήθησαν στο διάβασμα του παιχνιδιού. Μια χαρά της ήρθε της ΑΕΚ…

Οι τουρκικές λίρες είναι πάνω από πραξικοπήματα

Αρκετοί μπασκετόφιλοι αναρωτιούνται για ποιους λόγους η Αθήνα δεν είναι στα πλάνα της Euroleague Basketball ως προς τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ. Πέρα από τα προφανή αίτια, που είναι τα οικονομικά, τον πιο σημαντικό ρόλο παίζουν το business model και ο host, που αναλαμβάνει να διασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Η Κωνσταντινούπολη ευτύχησε να έχει την Turkish Airlines, η οποία «καθάρισε» και με συνοπτικές διαδικασίες υπερίσχυσε του ανταγωνισμού. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του Τζόρντι Μπερτομέου: «Δεν θα αφήσουμε την τρομοκρατία να κερδίσει. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια ασφαλής πόλη».