Μια αθλήτρια και δύο νεαροί αθλητές της Ελλάδας είναι υποψήφιοι για την ανάδειξη των κορυφαίων της Ευρώπης στη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Η Κατερίνα Στεφανίδη με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού στο επί κοντώ, βρίσκεται φυσικά μέσα στη λίστα, μαζί με τις Ρουθ Μπεϊτία (Ισπανία/ύψος), Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία/δισκοβολία), Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία/σφυροβολία), Ναφισάτου Τιάμ (Βέλγιο/έπταθλο), Σάρα Κόλακ (Κροατία/ακοντισμός), Ντάφνε Σίπερς (Ολλανδία/100μ.-200μ.), Ιβάνα Σπάνοβιτς (Σερβία/μήκος), Σάρα Σλοτ Πέτερσεν (Δανία/400μ.εμπ.) και Ανίτα Μάρτον (Ουγγαρία/σφαιροβολία).

Δύο Έλληνες βρίσκονται στην κατηγορία του «Ανερχόμενου αθλητή», ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Οδυσσέας Μουζενίδης.

Ο Καραλής βελτίωσε φέτος τρεις φορές την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στο επί κοντώ Παίδων, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων.

Στην ίδια κατηγορία είναι υποψήφιος και ο Μουζενίδης, με το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και με πανελλήνιο ρεκόρ τόσο στην κατηγορία του όσο και στην κατηγορία των Εφήβων.

Η ψηφοφορία διεξάγεται μέσα από τα social media (facebook & twitter) της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.