Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε ασχημη βραδιά (αντικαταστάθηκε στο 72ο λεπτό) η Ρεάλ Μαδρίτης «αυτοκτόνησε» όχι μία, αλλά δυο φορές απέναντι στη Λας Πάλμας και μάλιστα λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης (2-2) Ωστόσο, το μοναδικό… θετικό για τη βασίλισσα είναι πως βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ένα πόντο διαφορά από την Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 33′ με κεφαλιά του Ασένσιο, η Λας Πάλμας ισοφάρισε στο 38′ με τον Τάνα, αλλά και πάλι η βασίλισσα πήρε προβάδισμα με τον Μπενζεμά στο 67′. Η Λας Πάλμας όμως, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 85′ με γκολ του Αραούχο.

***Το rotation του Λουίς Ενρίκε δεν είχε αυτή τη φορά δυσάρεστες συνέπειες για τη Μπαρτσελόνα, η οποία πέρασε πολύ εύκολα από το «Μολινόν», συντρίβοντας 5-0 τη Σπόρτινγκ Χιχόν για την 6η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο τεχνικός των Καταλανών, που δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μέσι και Ουμτιτί, άφησε εκτός ενδεκάδας τους Ινιέστα, Ράκιτιτς, Ζόρντι Αλμπα και Μαστσεράνο, αλλά ο πρωταθλητές δυσκολεύτηκαν μόνο για ένα ημίωρο απέναντι στη Σπόρτινγκ.

Τα γκολ πέτυχαν οι Σουάρες (29′), Ραφίνια (32′), Αλκάθερ (81′), Αρντα Τουράν (85′) και Νεϊμάρ (88′).

***Εξαιρετική η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησε στο Σαν Μαμές την Σεβίλλη με 3-1. Τα γκολ της Μπιλμπάο πέτυχαν οι Σαν Χοσέ (26′), Μπαλενθιάγα (66′) και Αντούριθ (90+1). Για τη Σεβίλλη είχε ισοφαρίσει ο Νασρί στο 55′.

***Η Εϊμπάρ, επικράτησε 2-0 της Σοσιεδάδ στο «Ιπουρούα».Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν την αποβολή του Ελουστόνδο στο 24΄ και, παρότι έχασαν πέναλτι στην ίδια φάση με τον Πέδρο Λεόν, κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο να πάρουν τη νίκη.