Μετά από αρκετό καιρό ο Μαρίνος Ουζουνίδης «έλυσε τη σιωπή του» σχετικά με το φλερτ με τον Ολυμπιακό και τους λόγους που οδήγησαν στο «διαζύγιο» με τον Πανιώνιο.

«Το deal με τον Ολυμπιακό χάλασε για πολλούς λόγους. Δεν είχα πάντως συμφωνήσει 100% με τον Ολυμπιακό. Ό,τι έγινε, όμως, η διοίκηση το γνώριζε. Ενημέρωσα αυτούς που έπρεπε, και όλα ήταν εν γνώσει τους, ήταν δηλαδή ενήμερη η ομάδα.

Μπορείς να πεις για μένα διάφορα, δεν μπορείς να αφήνεις υπονοούμενα για τον χαρακτήρα μου και την ηθική μου. Με ενόχλησε ιδιαίτερα η δήλωση που με χαρακτήριζε ως ανήθικο.

Να πω δε, πως μπορούσα να παραιτηθώ από τον Πανιώνιο και ακολούθως να πάω στον Ολυμπιακό, αλλά δεν το έκανα, γιατί αυτό θα ήταν ανήθικο.

Στο συμβόλαιό μου, συμπληρώνω για όσους δεν γνωρίζουν, υπήρχε συγκεκριμένη ρήτρα αποδέσμευσης για τέτοιες περιπτώσεις» είπε ο 47χρονος προπονητής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ.

Επίσης, αποκάλυψε πως βρέθηκε κοντά στη Σταντάρ Λιέγης. «Πράγματι μίλησα με τη βελγική ομάδα. Ήλθε σε επαφή μαζί μου άνθρωπος, συζητήσαμε, αλλά για διάφορους λόγους δεν ευδοκίμησε αυτή η περίπτωση.

Είναι πάντως τρομερά δύσκολο να πάει Έλληνας προπονητής στο εξωτερικό, γιατί η Ευρώπη δουλεύει διαφορετικά. Εκεί μετράει το βιογραφικό.

Τι να τους πως εγώ, πως έβγαλα μια ομάδα 5η στο ελληνικό πρωτάθλημα και άλλες τρεις στην 6η θέση; Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, και ευελπιστώ κάποια στιγμή να εργαστώ στο εξωτερικό».