Η Ρώμη απέσυρε την υποψηφιότητα της από τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων του 2024, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, η νέα δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας, Βιρτζίνια Ράγκι.

Η Ράγκι, η οποία εξελέγη τον Ιούνιο στον δημαρχιακό θώκο, είχε από την αρχή επιφυλάξεις, όπως και το «κίνημα 5 αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο, στο οποίο ανήκει, για την υποψηφιότητα, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η τακτοποίηση του υπέρογκου χρέους του Δήμου, το οποίο ανέρχεται στα 13 δισ. ευρώ και όχι οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Όπως είχε δηλώσει, στις αρχές του μήνα, σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλάγκο, αν η δήμαρχος της «αιώνιας πόλης» δεν υποστηρίξει την υποψηφιότητα ως τις 7 Οκτωβρίου -ημέρα παρουσίασης στη ΔΟΕ του δεύτερου φακέλου των τεσσάρων υποψήφιων πόλεων- η Ρώμη θα αποσυρθεί από τη διεκδίκηση των αγώνων, όπως και θα γίνει τελικά.

Υποψήφιες για την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2024 είναι ακόμη το Παρίσι, η Βουδαπέστη και το Λος Αντζελες. Η τελική απόφαση από τη ΔΟΕ θα ληφθεί το 2017.