Ο πρώτος τελικός της εφετινής σειράς αγώνων Diamond League θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη, στη Ζυρίχη. Το ενδιαφέρον των φίλων του κλασικού αθλητισμού στρέφεται στην ελβετική πόλη και στην Κατερίνα Στεφανίδη με τον Κώστα Φιλιππίδη που θα δώσουν «το παρών» σε ένα ακόμη σπουδαίο μίτινγκ της επιτυχημένης σειράς της IAAF.

Ουσιαστικά το Diamond League της Ζυρίχης ανοίγει μία ημέρα νωρίτερα δηλαδή, απόψε Τετάρτη, με το Street Event, το οποίο θα γίνει στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Εκεί θα είναι για να αγωνιστεί και η «χρυσή» ολυμπιονίκης του Ρίο Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα αθλήτρια κάνει τους τελευταίους της αγώνες, μιας χρονιάς που αναμένεται να κλείσει με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη συνολική βαθμολογία της σειράς του Diamond League.

Η Στεφανίδη έχει 50 βαθμούς στην εφετινή κατάταξη (έχει συμμετάσχει σε 6 αγώνες), έναντι 30β της Κουβανής Γιαρισλέι Σίλβα (6 αγ.) και 19β της Νικόλ Μπούχλερ (Ελβετία, σε 4 αγ.). Στο σημερινό Event (19.30) θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, η Μπούχλερ και η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ.

Ο Κώστας Φιλιππίδης αγωνίζεται την Πέμπτη (1/9) και μετά την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς του Ρίο, έχει στόχο να κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το φετινό του 5.70 μέτρα.

Ο Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) προηγείται στη βαθμολογία με 52 βαθμούς και φαίνεται πως θα συνεχίσει το μοναδικό σερί νικών, που έχει από το 2010 έως και το 2015. Ο Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) έχει 32 βαθμούς και θεωρητικά μπορεί να κόψει το δρόμο του Γάλλο, καθώς η βαθμολογία στους τελικούς είναι διπλή (20,12,8,6,4,2).

Ο δεύτερος τελικός για το Diamond League θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, με τον οποίο θα πέσει και η αυλαία της εφετινής σειράς.