Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΕΠΟ. Ο νομικός της Ομοσπονδίας, Νίκος Αλιβιζάτος, ξεκαθάρισε στους έξι διωκόμενους για την υπόθεση της «κάρτας υγείας» ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να μείνουν στο αξίωμά τους και τους πρότεινε να παραιτηθούν. Έκανε πίσω η ΕΠΟ στο θέμα της επιτροπής δεοντολογίας. Όλα δείχνουν πως ξεκινάει το πρωτάθλημα.

«Με αυτές τις εξελίξεις, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παραιτηθείτε. Δεν ανατρέπεται το βούλευμα. Θα έχετε επιπτώσεις στις Ενώσεις. Θα κηρυχθεί όλο το Δ.Σ έκπτωτο», ήταν τα λόγια του Νίκου Αλιβιζάτου.

Τον χορό των παραιτήσεων από το Δ.Σ άνοιξαν οι Βαγγέλης Τοπολιάτης από αναπληρωτής προέδρου και Βαγγέλης Μαζαράκης από β’ αντιπρόεδρος, ωστόσο παραμένουν ακόμα μέλη της Ομοσπονδίας και πρέπει να παραιτηθούν και από κει. Μιχάλης Τζανόπουλος και Μάνος Γαβριηλίδης αντίστοιχα παίρνουν τις θέσεις τους.

Τη θέση του Παναγιώτη Δημητρίου, που είχε παραιτηθεί από τον Μάιο από γ’ αντιπρόεδρος, πήρε ο Γιάννης Παππάς.

Οι 6 υπόδικοι, που είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεσης της κάρτας υγείας είναι οι Γιώργος Γκιρτζίκης, Βαγγέλης Τοπολιάτης, Βαγγέλης Μαζαράκης, Γιώργος Καραμελίδης, Γιάννης Οικονομίδης και Νίκος Προύντζος.

Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες η ΕΠΟ τήρησε τη συμφωνία της με την UEFA και θα επαναφέρει την προηγούμενη σύνθεση της επιτροπής δεοντολογίας πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του πρωταθλήματος.

«Θα κάνω αυτό που κρίνω ότι πρέπει να κάνω στη στιγμή που πρέπει και αφού εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα. Είναι ανοιχτό αν θα είμαι εγώ πρόεδρος στη συνέχεια ή αν θα είμαι ο επόμενος πρόεδρος. Πάντα βρίσκουν έναν τρόπο να τα χρεώνουν όλα στην ΕΠΟ, προσπαθώντας να τορπιλίσουν τις όποιες προσπάθειες μας. Σήμερα αποφύγαμε μια πολεμική σύρραξη. Το είπε και ο κύριος Σφακιανάκης το είπα κι εγώ πως εάν γινόταν σήμερα η συνάντηση θα είχαμε πόλεμο», ήταν τα λόγια του Γιώργου Γκιρτζίκη φεύγοντας από τα γραφεία, ο οποίος δεν παραιτήθηκε.

Μάλιστα στο τέλος είπε: «Γράψτε ότι θέλετε. Ούτως ή άλλως ότι θέλετε γράφετε».