Φαίνεται πως τα βάσανα του ελληνικού ποδοσφαίρου τελειώνουν και όλα τα ζητήματα μπορούν να αρχίσουν να μπαίνουν σε τάξη από αυτή την εβδομάδα.

Η Σούπερ Λίγκα έχει προγραμματίσει για αύριο Διοικητικό Συμβούλιο με βασικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου. Αν εξομαλυνθεί η κατάσταση και στον συνεταιρισμό, τα προβλήματα μπορεί να βρουν λύση και σύντομα να επανέλθει η ηρεμία σε έναν χώρο που πέρασε πολλές θύελλες τους τελευταίους μήνες. Φυσικά, για όλα αυτά απαιτείται συντονισμένη δουλειά και πάνω απ’ όλα ενότητα. Θυμίζουμε ότι ο νέος πρόεδρος της Λίγκας θα πρέπει να αλλάξει το κλίμα καθώς η σχέση με το συνδρομητικό κανάλι περνάει κρίση και παράλληλα θα πρέπει να «τρέξει» και τα θέματα των χορηγιών.

Η δουλειά της ΕΠΟ είναι να αποφασίσει σήμερα αυτό που απαίτησε χθες η FIFA, μέσω του εκπροσώπου της Κωστάκη Κουτσοκούμνη: την άμεση ανάκληση της απόφασης για αλλαγή στους τακτικούς δικαστές που απαρτίζουν την Επιτροπή Δεοντολογίας και τις πειθαρχικές επιτροπές. Με αυτή την προϋπόθεση, άλλωστε, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής θα επιτρέψει την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10-11 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα η FIFA με την ΕΠΟ και τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας θα συζητήσουν και το θέμα της διαιτησίας και ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ήταν αισιόδοξος πως και σε αυτό θα υπάρξει λύση.

Από τη στιγμή που η FIFA άσκησε πιέσεις και έδωσε στην ΕΠΟ να καταλάβει ότι δεν ήταν διατεθειμένη να παίξει με το ελληνικό ζήτημα, στο Πάρκο Γουδή επήλθε η απόλυτη υποχώρηση. «Οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού» ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Η ουσία είναι πως το βυθισμένο στα προβλήματα ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να ελπίζει ότι σύντομα θα αρχίσει να αναπνέει σε κανονικούς ρυθμούς.

Ποιότητα

Παράλληλα, οι ελληνικοί σύλλογοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο τα τελευταία 24ωρα της μεταγραφικής περιόδου. Η αλήθεια είναι ότι οι χθεσινές ειδήσεις που αφορούν ΑΕΚ και Παναθηναϊκό δείχνουν πως το Ελληνικό Πρωτάθλημα μπορεί να ανακτήσει το χαμένο ενδιαφέρον. Οι δύο αυτές ομάδες, αλλά και ο ΠΑΟΚ που αναζητά το κάτι παραπάνω στην επίθεση, έχουν προσθέσει ποιότητα στα ρόστερ. Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα των κινήσεων που προσπαθεί να κάνει –έστω και με καθυστέρηση –ο Ολυμπιακός. Ολα αυτά δείχνουν πως κάτι διαφορετικό, προς το καλύτερο, μπορούμε να περιμένουμε από τον φετινό ποδοσφαιρικό μαραθώνιο.

Τιμωρία

Χάνει όλη τη σεζόν ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού Στέφαν Λάσμε, ο οποίος βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας σε έλεγχο ντόπινγκ που υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια των τουρκικών πλέι oφ (σε αγώνα με την Καρσίγιακα). Ο 33χρονος μπασκετμπολίστας τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός χρόνου και, βέβαια, δύσκολα θα παραμείνει στη Γαλατάσαραϊ καθώς δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής.

Επιτυχίες

Οι επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό συνεχίζονται. Αυτή τη φορά, η καλή είδηση έρχεται από την Ποντγκόριτσα και αφορά την εθνική ομάδα πόλο των Εφήβων, η οποία με τη νίκη επί της Ρωσίας (14-11) εξασφάλισε την είσοδό της στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Θόδωρου Χατζηθεοδώρου είναι μάλιστα η μοναδική αήττητη στον όμιλό της.