Ο αγώνας που εδώ και μήνες διεξάγεται μεταξύ υπουργείου Αθλητισμού και ΕΠΟ οδεύει στο τέλος του! Ο διαιτητής της σκληρής αναμέτρησης βγάζει «κόκκινες κάρτες». Οχι δεν αποβάλλεται το ελληνικό ποδόσφαιρο εξαιτίας παρεμβάσεων της Πολιτείας, αλλά οδηγούμαστε σε αποβολές μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρός της Γιώργος Γκιρτζίκης. Κοινώς Girtzexit και όχι Grexit, συνδυαζόμενο με «επιστροφή στην κανονικότητα» όπως είπε με θριαμβευτικό τόνο ο Σταύρος Κοντονής στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία των FIFA, UEFA. Οπως είχε διαφανεί τις τελευταίες ημέρες, ο «διαιτητής» της αναμέτρησης Κωστάκης Κουτσοκούμνης τάχθηκε δίπλα στον Σταύρο Κοντονή και οι διεθνείς συνομοσπονδίες έδωσαν στην ΕΠΟ το πιο ηχηρό χαστούκι που έχει ποτέ δοθεί από τη FIFA σε ομοσπονδία-μέλος της. Η Eλληνική Oμοσπονδία υποχρεώνεται να ακυρώσει την αυθαίρετη αντικατάσταση των τακτικών δικαστών από την Επιτροπή Δεοντολογίας και να επαναφέρει την προηγούμενη σύνθεση, ενώ ταυτόχρονα η διαιτησία και η Κεντρική Επιτροπή της θα τεθούν υπό διεθνή επιτήρηση και θα αντικατασταθούν τα μέλη της με άλλα που θα επιλεγούν τις επόμενες ημέρες.

Και όχι μόνο αυτό. Ο εκπρόσωπος των διεθνών συνομοσπονδιών Κουτσοκούμνης προανήγγειλε και την έκπτωση των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ καθώς τόνισε: «Οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται μετά στις περιπτώσεις που κάποιος κατηγορείται και υπάρχει και το καταστατικό που προβλέπει τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος». Με την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Kυπριακής Oμοσπονδίας ουσιαστικά έβαλε τέλος στην προσπάθεια που έκανε η ηγεσία της ΕΠΟ να παραμείνει γαντζωμένη στις καρέκλες της στο πάρκο Γουδή παρά την έκδοση του αμετάκλητου βουλεύματος για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», με το οποίο ο Γκιρτζίκης και άλλα έξι μέλη της παραπέμπονται σε δίκη και εντός 15 ημερών από την ημέρα επίδοσής του πρέπει να έχουν αντικατασταθεί από το ΔΣ της ομοσπονδίας! Οι κατηγορούμενοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν σαν σωσίβιο το καταστατικό της ΕΠΟ αλλά ο Κουτσοκούμνης χθες το ξεφούσκωσε.

ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ. «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη σημερινή συζήτηση που είχαμε με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους εφαρμόζονται και θα εφαρμόζονται απαρεγκλίτως.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Το καθεστώς της κανονικότητας επανέρχεται με τρόπο πανηγυρικό» δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος θα αποφασίσει την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου εφόσον επανέλθουν στις θέσεις τους όλα τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και των Πειθαρχικών Οργάνων, όπως διέταξαν την ΕΠΟ η FIFA και η UEFA.

Επόμενο θέμα που θα τεθεί από σήμερα επί τάπητος είναι εκείνο της διαιτησίας. «Είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στις συζητήσεις με την ΕΠΟ και τις ομάδες. Υπομονή 24 ώρες. Είμαστε εδώ για να λύσουμε το πρόβλημα» τόνισε ο Κουτσοκούμνης.