Αναζητούνται χορηγοί

Δύσκολοι καιροί για σπόνσορες. Η οικονομική κρίση και η έλλειψη ανταγωνισμού απομακρύνουν τους χορηγούς από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, τα οποία πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Οι δύο πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας αναβλήθηκαν μετά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, αλλά έτσι κι αλλιώς το οικονομικό πρόβλημα για τον συνεταιρισμό είναι τεράστιο.

Καταρχήν, αυτή τη στιγμή η Λίγκα δεν έχει ακόμα πρόεδρο, μετά την παραίτηση του Γιώργου Στράτου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να είναι υποψήφιος και στις αρχαιρεσίες που είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη, ωστόσο είναι σίγουρο ότι ο νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού θα έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή καθώς θα πρέπει να «τρέξει» ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα που εκκρεμούν, ενώ τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα. Δεν είναι μόνο η έλλειψη χορηγού, αλλά και η κρίση που υπάρχει στις σχέσεις με το συνδρομητικό κανάλι που καλύπτει το πρωτάθλημα. Η Nova δεν έχει ξεχάσει το γεγονός ότι αγνοήθηκαν οι προτάσεις της το καλοκαίρι, ενώ επέρριψε την ευθύνη στις ΠΑΕ για την αναβολή του πρωταθλήματος.

Ανάλογα ζητήματα υπάρχουν και στη Φούτμπολ Λιγκ, μάλιστα στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ υπήρξαν ομάδες που έθεσαν τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Η μικρή Λίγκα απευθύνει πρόσκληση εμπορικών και χορηγικών δικαιωμάτων, ενώ συζητά και για τηλεοπτική στέγη. Ενα ουσιαστικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι όλες οι ομάδες έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα, ενώ η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου.Κι έως τότε αναμένεται να έχουν σημειωθεί εξελίξεις σε ό,τι αφορά αυτές τις εκκρεμότητες.

Πρόβλημα χορηγίας υπάρχει και στη λίγκα του μπάσκετ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως συζητείται και η αναβολή της κλήρωσης που είναι προγραμματισμένη για τις 8 Σεπτεμβρίου.

Η έλλειψη χορηγιών δεν απασχολεί μόνο τις λίγκες αλλά ξεχωριστά και τις ΠΑΕ, οι οποίες έχουν ανάγκη τα χρήματα ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα αποχώρησης από τις διοργανώσεις μεσούσης της περιόδου.

Αξιοποιεί

τα χρήματα

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει άλλη μία μεταγραφική κίνηση με ποδοσφαιριστή που θα ενισχύσει την επίθεση. Η θετική εξέλιξη με τη μεταγραφή του Λούκας Πέρεθ στην Αρσεναλ έφερε χαμόγελα στον ΠΑΟΚ, καθώς η ρήτρα μεταπώλησης αγγίζει τα έξι εκατ. ευρώ, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί σε έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η εξαιρετική θητεία του Λούκας Πέρεθ στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη Λα Κορούνια έφερε το ενδιαφέρον ομάδων από την Πρέμιερ Λιγκ. Πρώτη η Εβερτον, αλλά τελικά η Αρσεναλ κινήθηκε γρηγορότερα και έκλεισε τη συμφωνία.

Ακριβή πώληση

Μεγάλα ποσά δεν βάζουν στο ταμείο τους μόνο οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας, αλλά και της δεύτερης.Η Νότιγχαμ για παράδειγμα, ομάδα της Τσάμπιονσιπ στην Αγγλία, έκανε την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της, καθώς εισέπραξε 15 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του 19χρονου μεσοεπιθετικού Ολιβερ Μπερκ στη Λειψία, η οποία είναι νεοφώτιστη στην Α’ Γερμανίας.

Τα κουπιά

Μετά τα κατορθώματα των αθλητών και αθλητριών μας στο Ρίο ήρθαν νέες επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό, αυτή τη φορά από την κωπηλασία, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Ρότερνταμ. Τέσσερα μετάλλια, ένα χρυσό στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου (με τους Καλανδαρίδη, Νικολαΐδη), δύο ασημένια στη δίκωπο ελαφρών βαρών (Ντούσκος, Πέτρου) και στο διπλό σκιφ (Βόντζου, Κυρίδου) και ένα χάλκινο στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών (με τους Λ. Κόνσολα – Π. Μαγδανή – Γ. Κόνσολα – Σ. Γιάνναρο).