«Ασπίδα προστασίας» στον Μάρκους Μπεργκ ύψωσαν οι Αντρέα Στραματσόνι και Ζέκα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού και ο αρχηγός της ομάδας, Κάρλος Ζέκα, πληροφορήθηκαν για την επίθεση του προπονητή της Μπρόντμπι, Τσόρνιγκερ, στον Σουηδό επιθετικό και στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τόνισαν ότι ο διεθνής παίκτης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, εκφράζοντας παράλληλα τη σιγουριά ότι ουδέποτε προέβη σε ρατσιστικό σχόλιο σε αντίπαλό του και την απορία γιατί οιν Δανοί συντηρούν το θέμα στην επικαιρότητα.

«Ειλικρινά έχω μείνει έκπληκτος με αυτά που συμβαίνουν» ήταν το πρώτο σχόλιο του Αντρέα Στραματσόνι και συνέχισε: «Μιλάμε για κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ. Ο Μάρκους είναι ένας παίκτης που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα. Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό που υπάρχει στη Μπρόντμπι μετά την ήττα με 0-3.

Μπορεί κάτι να ειπώθηκε παραπάνω στην ένταση του αγώνα όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάμε ακόμη γι’ αυτό και για πράγματα που δεν έχουν γίνει. Μιλάμε για έναν παίκτη που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Προτιμώ να μιλάμε για ποδόσφαιρο», τόνισε ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ποδοσφαιρικά θέματα.

«Σεβόμαστε τη Μπρόντμπι αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Περιμένουμε να πάρουμε την πρόκριση. Η Μπρόντμπι μπαίνει δυνατά σε όλα τα παιχνίδια, διαθέτει παίκτες που πατούν περιοχή και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Το θέμα είναι να είμαστε καλοί, όχι μόνο στα πρώτα 30 λεπτά, αλλά ως το τέλος της αναμέτρησης», πρόσθεσε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» και σχολίασε για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει αύριο την 100ή νίκη του στην Ευρώπη: «Θα είναι κάτι σημαντικό για το σύλλογο, αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για μας είναι να προκριθούμε στους ομίλους».

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας, Κάρλος Ζέκα, ο οποίος υποστήριξε: «Έχουμε άλλα 90 λεπτά για να προκριθούμε. Το 3-0 είναι καλό σκορ, αλλά δεν μας εξασφαλίζει τίποτα. Δεν επαναπαυόμαστε και θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά στη ρεβάνς.

Περιμένουμε από την Μπρόντμπι να είναι επιθετική από την αρχή, να μπει για να σκοράρει γρήγορα, όπως έκανε και στην Αθήνα. Δουλειά μας είναι να μην τους το επιτρέψουμε», ενώ αναφερόμενος στο θέμα Μπεργκ υπογράμμισε: «Ο Μάρκους είναι μεγάλος παίκτης και δε μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζεται όλη αυτή η κουβέντα».