Τις σκέψεις του για τον αγώνα ρεβάνς για τα πλέι οφ του Europa League, αλλά και τις απόψεις του για θέματα όπως αυτά των Τζιόλη-Κάτσε εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς, ενόψει της αναμέτρησης με την Ντιναμό Τιφλίδας.

«Έχουμε κάνει καλή δουλειά στο πρώτο ματς, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί για να πετύχουμε άλλη μια νίκη, αν γίνεται και με μια καλή εμφάνιση. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, υπάρχει λογική σε αυτό, αλλά δεν πας πάντα με τη λογική. Υπάρχουν παίκτες με ενοχλήσεις. Πάντα σκέφτομαι και προετοιμάζω την ομάδα για το επόμενο ματς. Όλοι θα πάρουν ευκαιρίες. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες, έχουμε πολλά ματς που ο καθένας θα έχει το ρόλο του και μια θέση στην ενδεκάδα» είπε για τον αγώνα της Τούμπας, τον 4ο επίσημο φέτος για την ομάδα του.

Στις ερωτήσεις που του τέθηκαν στην συνέχεια απάντησε ως εξής:

Για τις μεταγραφές: «Τελειώνει η μεταγραφική περίοδος. Εμείς βλέπουμε παίκτες, σκεφτόμαστε, συζητάμε, μπορεί να είναι επιθετικός, μπορεί κάποιος πλάγιος, θα δούμε. Θα πάρουμε κάποιον που θα μπορεί να βοηθήσει. Όχι να πάρουμε, απλά για να πάρουμε. Μπορεί ένας επιθετικός να βοηθήσει άμεσα, αλλά είναι δύσκολο να βρεις κάποιον τέτοιον. Παίρνουμε πληροφορίες, μαθαίνουμε για κάθε παίκτη, εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει η προσωπικότητα του παίκτη».

Για την αποπομπή του Αλέξανδρου Τζιόλη: «Αυτή την απόφαση δεν την πήρα τώρα. Όπως είπαμε και στα παιδιά που κάνουν ατομικές προπονήσεις, έτσι και σε αυτόν. Ο ίδιος είναι ενημερωμένος από την αρχή. Πριν ξεκινήσει την προετοιμασία! Έχουμε φέρει δυο παίκτες σε αυτή τη θέση, τον Κάνιας και τον Σάχοφ, ενώ θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα, πιο πιεστικά. Δεν είμαι άνθρωπος που θα ενημερώσει τον παίκτη λίγες μέρες πριν το τέλος των μεταγραφών. Ήμουν κι εγώ παίκτης πριν λίγο καιρό. Δεν θα το έκανα αυτό».

Για τον Εργκους Κάτσε: «Ηταν η τελευταία χρονιά συμβολαίου μαζί μας. Ήταν απόφασή μας να φύγει, να τον πουλήσουμε. Είμαι ευχαριστημένος από αυτούς που ήρθαν, ενώ έχουμε κι άλλους παίκτες όπως ο Χαρίσης και Τσίμιροτ. Και ο Κάτσε έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ, όπως και ο Τζιόλης».

Για τα φιλικά: «Φιλικά παιχνίδια θα γίνουν για να κρατήσουμε ομάδα σε φόρμα. Υπάρχουν και οι διεθνείς βέβαια, που θα λείπουν. Μπαίνουμε σχεδόν στον τρίτο μήνα προετοιμασίας και δεν άρχισε το πρωτάθλημα. Αν είναι βέβαια για το καλό του ελληνικού πρωταθλήματος να αλλάξουν τα πράγματα, είμαστε υπέρ».

Τέλος, σε ερώτηση για τις στημένες φάσεις είπε: «Στα στημένα δουλεύουμε πολύ. Πάνω από 60% των παιχνιδιών κρίνονται από αυτά. Δουλεύουμε τόσο για μας, όσο και για τον αντίπαλο».

Πριν τον προπονητή του μίλησε και ο Χοσέ Κρέσπο, εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του.

Συγκεκριμένα, ο κεντρικός αμυντικός του «Δικεφάλου» είπε:

Για το εάν η πρόκριση έχει κριθεί, μετά το 0-3 του πρώτου αγώνα: «Σίγουρα είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Όμως θα έχουμε πρόβλημα εάν σκεφτούμε ότι η πρόκριση έχει ήδη τελειώσει. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια».

Για το γκολ που πέτυχε στην Γεωργία και το πόσο τον έχει βοηθήσει αυτό: «Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι πέτυχα γκολ και βοήθησα την ομάδα μου. Ωστόσο, η δουλειά μου είναι άλλη κι όχι να σκοράρω».

Για την καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος: «Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι ένα πρόβλημα, για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά οι άνθρωποι της Λίγκας. Εάν το πρωτάθλημα αρχίσει άμεσα ή στις 10 Σεπτεμβρίου δεν μας απασχολεί, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το πρώτο διάστημα παρουσίας του στην ομάδα: «Νιώθω πολύ καλά στην ομάδα κι όλοι με έχουν βοηθήσει να προσαρμοστώ άμεσα. Επίσης μου αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη κι όλα αυτά είναι σημαντικά και βοηθούν έναν ποδοσφαιριστή να αποδώσει τα μέγιστα με την ομάδα του».