Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο μετά τις 16:30 η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος πήγε κόσμος που θέλει να τη συγχαρεί, καθώς και μέλη της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου.

Η ελληνίδα ολυμπιονίκης μίλησε για την επιτυχία της, για τον άντρα της, ενώ εξέφρασε και την πικρία της για την προβολή των επιτυχιών, επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Γελένα Ισιμπάγιεβα.

«Ήμαστε πολύ κουρασμένοι, πετύχαμε τους στόχους μας. Έχουμε κάποιους αγώνες και περιμένουμε τις διακοπές. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει γίνει. Κάναμε ότι χρειαζόταν για την πρώτη θέση».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ο άντρας της, Μίτσελ Κρίερ, πίστευε περισσότερο από εκείνη στο μετάλλιο και στο τέλος την έκανε και εκείνη να το πιστέψει, ενώ: «ο σύζυγος με έχει υποστηρίξει πριν πάρω το μετάλλιο».

Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με την «Αυγή»: «Εγώ έκανα μια δήλωση μόνο στους δημοσιογράφους. Εγώ έχω κερδίσει μετάλλια και σε πανευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, όμως εσείς ασχολείστε μαζί μας κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου την »Αυγή»».

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις της Γελένα Ισιμπάγεβα όπου ουσιαστικά είπε ότι αφού δεν κατεβαίνει εκείνη στο Ρίο ο πρώτος είναι ουσιαστικά δεύτερος εκείνη αρνήθηκε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει: «Εγώ κέρδισα, εγώ είμαι εδώ. Να συζητήσουμε για αθλητικά πράγματα».

Στη συνέχεια μετά το αεροδρόμιο θα κατευθυνθεί στην Παλλήνη, εκεί που ο δήμος της έχει ετοιμάσει ειδική εκδήλωση.