Ο Φρανκ Ριμπερί αποκάλυψε τα αισθήματα του για τον (πρώην πλέον) προπονητή του στην Μπάγερν Μονάχου, Πεπ Γκουαρντιόλα, και δεν έκρυψε την ανακούφιση του, που ο Κάρλο Αντσελότι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Ο Γάλλος σταρ, με συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό «Bild», αναφέρθηκε στα τρία χρόνια που ο Γκουαρδιόλα ήταν στον πάγκο της Μπάγερν και έκανε δριμεία κριτική στον Ισπανό τεχνικό:

«Δεν είχε την εμπειρία. Είναι νέος προπονητής, που πίστεψε πως η Μπάγερν είναι η Μπαρτσελόνα. Μερικές φορές μιλούσε πάρα πολύ. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι πολύ απλό και μάλλον δεν το καταλαβαίνει», δήλωσε σχετικά ο Ριμπερί και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα λάθη του Γκουαρντιόλα στον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης και στον αποκλεισμό της Μπάγερν από τον τελικό του τσάμπιονς λιγκ:

«Δεν γίνεται να μην ξεκινάς τον Μίλερ, ούτε να αφήνεις στον πάγκο τον Μπόατεγκ, αν και έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του».

Στη συνέχεια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αντσελότι: «Είναι σπουδαίος άνθρωπος και σπουδαίος προπονητής. Με τον Αντσελότι νιώθω μία αισιοδοξία και πάλι. Χρειάζομαι ανθρώπους όπως αυτός, ο Χάινκες ή ο Χίτσφελντ, με τους οποίους μπορώ να νιώσω απελευθερωμένος και με μεγάλο κίνητρο».