Υπέρ της συμμετοχής των «καθαρών» Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο τάχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOE) Σπύρος Καπράλος μιλώντας στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AΠΕ – ΜΠΕ).

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ χαρακτήρισε άδικο για αθλητές που δεν έχουν καμία εμπλοκή σε θέματα ντόπινγκ να χάνουν την συμμετοχή τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, αφήνοντας αιχμές ότι η απόφαση περί συνολικού αποκλεισμού του «είναι πολιτική». Επιπρόσθετα, ο Σπύρος Καπράλος τόνισε ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι «καθαροί» αθλητές.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του προέδρου της ΕΟΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι η εξής: «Θεωρώ άδικο να τιμωρηθούν εξολοκλήρου όλοι οι Ρώσοι αθλητές, καθώς σημαίνει ότι είναι μία πολιτική απόφαση,» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπράλος και πρόσθεσε:

Είμαστε υπέρ του καθαρού αθλητισμού και όλοι οι αθλητές που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να έχουν περάσει τους επιβαλλόμενους ελέγχους. Οι Ρώσοι αθλητές που αγωνίζονται και είναι καθαροί, κάνουν κι αυτοί την προσπάθειά τους. Πρόκειται για μία Σολομώντεια λύση της ΔΟΕ που προφυλάσσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες».