Με την ισοπαλία 1-1 που του δίνει μικρό προβάδισμα πρόκρισης «απέδρασε» ο ΠΑΟΚ από το Άμστερνταμ και πλέον κρατάει την τύχη του στα… πόδια του για πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έχει τη ρεβάνς στην Τούμπα την επόμενη Τετάρτη. Το σκορ άνοιξε για τον «Δικέφαλο» στο 27′ ο Κάμπος, ενώ για τους Ολλανδούς ισοφάρισε στο 58′ ο Ντόλμπεργκ.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε όπως ακριβώς ήθελε ο Βλάνταν Ιβιτς. Με αυτοσυγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Μπορεί ο Αγιαξ να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως, ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους διαδρόμους και δεν επέτρεπε να απειληθεί η εστία του Γλύκου.

Στο 20′ ο Αγιαξ είχε δοκάρι σε σουτ του Ρίντεβαλντ, αλλά η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Στο 27′ ο Κάμπος εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Σίλεσεν και από πλάγια θέση πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Νωρίτερα (23′), η ελληνική ομάδα είχε προειδοποιήσει τον Αγιαξ, όταν ο Σίλεσεν εξουδετέρωσε κεφαλιά του Ροντρίγκες.

Το γκολ του Κάμπος έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του ΠΑΟΚ, που συνέχισε να αμύνεται εξαιρετικά και να μην επιτρέπει απειλή.

Στο β’ μέρος, ή ελληνική ομάδα έδωσε περισσότερο χώρο στον Αγιαξ, που κατάφερε να ισοφαρίσει με σουτ του Ντόλμπεργκ στο 58′.

Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να αγωνίζεται με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση και μάλιστα είχε καλή φάση για γκολ στο 67′, όταν ο Τζαβέλας δεν μπόρεσε να κινήσει με κεφαλιά τον Σίλεσεν.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο για το δεύτερο γκολ. Η προσπάθεια τους, ωστόσο, δεν καρποφόρησε, με συνέπεια το σκορ να μην αλλάξει και τον ΠΑΟΚ να φεύγει από την Αμστερνταμ Αρίνα, με αποτέλεσμα ουσίας εν όψει της ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη.

ΑΓΙΑΞ (Πέτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Φέλτμαν, Φιρχίφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77’ Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκάζι (88’ Τσέρνι), Ντόλμπεργκ, Κασιέρα (58’ Γιούνες).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (69’ Τζιόλης), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες (83’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης (90’ Κουλούρης).