Ο Πάτρικ Κλάιφερτ μπήκε απότομα στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Ευρώπης, όταν σε ηλικία 18 ετών πέτυχε το γκολ που χάρισε στον Αγιαξ το τέταρτο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ, στον τελικό με τη Μίλαν. Μετεξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς παρά τα πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα που είχε.

Σήμερα, ο γιος του Τζάστιν, 17 ετών, μοιάζει σαν να έχει βγει από φωτοτυπικό μηχάνημα που εκτυπώνει Πάτρικ Κλάιφερτ.

Επιθετικός, βέβαια, και απόφοιτος των ακαδημιών του Αγιαξ. Πρόσφατα ο Πάτρικ έγινε αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, οπότε μην παραξενευτείτε αν δείτε τον μικρό Τζάστιν δίπλα στον Καβάνι.

ΠΑΛΕΥΕΙ ΑΛΛΑ… Ο Ριβαλντίνιο – μικρός Ριβάλντο – είναι καταδικασμένος να ζήσει στη βαριά σκιά του πατέρα του. Καλά καταλάβατε. Πρόκειται για τον γιο του «δικού» μας Ριβάλντο, ο οποίος προσπαθεί με κόπο να χτίσει καριέρα, αλλά η σύγκριση που γίνεται με τον πατέρα του μετατρέπεται σε βράχο δεμένο με αλυσίδα στο πόδι. Το πέρασμά του από την Μποαβίστα δεν πήγε καλά και οι προβλέψεις για το μέλλον του είναι δυσοίωνες.

ΙΑΝΙ ΧΑΤΖΙ. Ενας άλλος εκκολαπτόμενος παικταράς με διάσημο όνομα είναι ο Ιάνι Χάτζι.

Οπως και στην περίπτωση του Εντσο Ζιντάν, ο πατέρας του Γκεόργκι τον προώθησε στην πρώτη ομάδα της Βιτορούλ. Ο Μαραντόνα των Καρπαθίων λέει πως ο Ιάνι είναι καλύτερος απ’ ό,τι ήταν αυτός στην ηλικία των 17 ετών. Εδώ και λίγες ημέρες φορά τη βιολετί φανέλα της Φιορεντίνα και στα παιχνίδια προετοιμασίας βγάζει μάτια.