Την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στο Μπορ της Σερβίας πήρε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, επικρατώντας της «οικοδέσποινας» στον τελικό της διοργάνωσης με 15-14 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 9-9).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν ξεκίνησε καλά στον αγώνα και βρέθηκε να χάνει 4-1, ωστόσο στο δεύτερο οκτάλεπτο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου πέτυχαν τέσσερα «αναπάντητα» γκολ και προηγήθηκαν 5-4. Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων (5-7, 6-8, 7-9), ωστόσο η Σερβία κατάφερε να πετύχει δύο γκολ και να ισοφαρίσει σε 9-9, ένα λεπτό πριν τη λήξη. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως το τέλος και η «πρωτιά» στο τουρνουά κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι Έλληνες διεθνείς αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί και πήραν τη νίκη και την πρώτη θέση που τους δίνει ψυχολογική «ώθηση» ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τα οκτάλεπτα (πρώτη αναφέρεται η Σερβία): 4-1, 0-4, 2-2, 3-2 (κανονική διάρκεια), 5-6 (πέναλτι).

ΣΕΡΒΙΑ: Γκ. Πιγέτλοβιτς, Μάντιτς 3, Γκότσιτς, Ραντζέλοβιτς, Τσουκ 2, Ντ. Πιγέτλοβιτς, Νίκιτς, Άλεκσιτς 2, Γιάκσιτς, Φιλίποβιτς 1, Πρλαΐνοβιτς 4, Μίτροβιτς 1, Ριστίτσεβιτς, Ράσοβιτς 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης 1, Γεννηδουνιάς 3, Αργυρόπουλος, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 4, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Γαλανόπουλος, Σολανάκης.