Νόβακ Τζόκοβιτς και ρεκόρ πάνε πάντα μαζί. Ο σέρβος πρωταθλητής έβαλε άλλη μία υπογραφή στο βιβλίο ρεκόρ του τένις, καθώς η νίκη του επί του Γάλλου Αντριάν Μαναρινό (6-4, 6-3, 7-6) στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον ήταν η 30ή συνεχόμενη σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Ο Τζόκοβιτς ξεπέρασε έτσι τον Αυστραλό Ροντ Λέιβερ ο οποίος είχε 29 συνεχόμενες από την περίοδο 1969-70.

«Είμαι ευτυχισμένος που έχω την ευκαιρία να γράφω ιστορία στον αθλητισμό. Θέλω να συνεχίσω με νίκες και να δούμε μέχρι ποιον αριθμό μπορώ να φτάσω» είπε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος ηττήθηκε για τελευταία φορά σε Γκραν Σλαμ από τον Σταν Βαβρίνκα (στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2015).

Εύκολη ήταν και η πρόκριση του Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός επικράτησε με 6-0, 6-3, 6-4 του Βρετανού Μάρκους Γουίλις. Οι δύο αυτοί αγώνες διεξήχθησαν στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων και αφού έκλεισε η οροφή. Η βροχή προκάλεσε και χθες σοβαρά προβλήματα στη διοργάνωση, αναβλήθηκαν αρκετά παιχνίδια, μεταξύ αυτών και ο αγώνας της Μαρίας Σάκκαρη με την Αμερικανίδα Βένους Ουίλιαμς.