Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος και οι παίκτες της εθνικής ομάδας πόλο τρόμαξαν με την επιστροφή τους από την Κίνα, διαπιστώνοντας πόσο άσχημες είναι οι συνθήκες προετοιμασίας ενόψει Ρίο. Η ελληνική ομάδα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ, αλλά προφανώς αυτό δεν συγκίνησε κανέναν. «Είναι οι χειρότερες συνθήκες προετοιμασίας που είχε ποτέ η εθνική ομάδα από την εποχή που ήμουν παίκτης» είπε ο Βλάχος. «Πήγαμε στην πισίνα του Ζαππείου, τα νερά της είναι πιο βρώμικα από αυτά του λιμανιού στον Πειραιά. Ζητάμε πολλά πράγματα από τους παίκτες, αλλά πρέπει να είναι δεδομένα αυτά που οφείλουμε να τους παρέχουμε. Εχουμε προκριθεί από τον περασμένο Αύγουστο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ψάχνουμε πισίνα για προπόνηση».

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του αρχηγού της Εθνικής Χρήστου Αφρουδάκη: «Η πισίνα στο Ζάππειο είναι σε άθλια κατάσταση. Αν δεν σεβόμουν τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή θα είχα φύγει. Είναι ντροπή αυτό που συναντήσαμε. Επειδή γνωρίζουμε τη δυσκολία των καιρών, δεν ζητήσαμε τίποτα μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Καζάν. Το μόνο που θέλουμε είναι ένας χώρος για προπόνηση».

«Πρέπει να στείλουμε μηνύματα προς όλους» είπε ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως πέρυσι ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είχε υποσχεθεί ότι η προετοιμασία της Εθνικής θα γινόταν στο ΟΑΚΑ.

«Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι σε άθλιο επίπεδο και δεν έχουμε καμία βοήθεια από την Πολιτεία» πρόσθεσε ο Διαθεσόπουλος.

Η Εθνική Πόλο προπονήθηκε χθες στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, ενώ ο Σταύρος Κοντονής διέψευσε με ανακοίνωσή του ότι η ΚΟΕ είχε ζητήσει το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ για την προετοιμασία της Εθνικής. Για την πισίνα του Ζαππείου, διευκρίνισε ότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού και χρειάζονται μεγάλα ποσά για την ανακατασκευή της, που αυτή τη στιγμή η Πολιτεία δεν μπορεί να διαθέσει.

n Ανάλογα είναι και τα προβλήματα στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Παρ’ όλα αυτά, οι επιτυχίες έρχονται, με το χάλκινο μετάλλιο στο ντουέτο στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων με τις Αθανασία Τσόλα, Σοφία-Ευαγγελία Μαλκογεώργου και αναπληρωματική την Αννα-Μαρία Ταξοπούλου. «Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είχαμε τραυματισμούς που οφείλονται στη χαμηλή θερμοκρασία του νερού, κάτι ανεπίτρεπτο για συγχρονισμένη κολύμβηση» είπε η προπονήτρια Μαρία Θηβαίου.