Την πρώτη τους συγκέντρωση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου πραγματοποίησαν το Σάββατο οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ στα Σπάτα. Απόντες ήταν οι Γκάλο, Σιμόες, Αραβίδης, Μάνταλος που έχουν επιπλέον άδεια, αλλά και οι Τζεμπούρ, Σοϊλέδης, Φαγέ, Μπουονανότε καθώς ειδοποιήθηκαν ότι δεν υπολογίζονται και βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδας.

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο προπονήσεις, πρωί και απόγευμα. Οι παίκτες θα περάσουν εργομετρικά τεστ σε δύο γκρουπ, Δευτέρα και Τριτη, ενώ την Τετάρτη η αποστολή αναχωρεί για την Πολωνία όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

«Είχα την τύχη να αγωνιστώ στην ΑΕΚ ως ποδοσφαιριστής. Δεν είναι άγνωστο το περιβάλλον. Αυτό που θέλω, είναι στο τέλος της χρονιάς να έχουμε πετύχει τους στόχους μας. Τώρα, πρέπει να δουλέψουμε πολύ και να ετοιμάσουμε την ομάδα.

Οι υποχρεώσεις μας ξεκινούν πολύ γρήγορα και δυστυχώς, δεν έχουμε πολύ χρόνο» ήταν τα πρώτα λόγια του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο νέος προπονητής της ομάδας πρόσθεσε: «Πρώτος στόχος είναι η Ευρώπη. Η ΑΕΚ έχει λείψει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε στους ομίλους του Europa League. Έχουμε κάποιους στόχους και πρέπει να είμαστε σίγουροι για αυτούς. Το θετικό είναι ότι κρατήσαμε τον κορμό της περσινής ομάδας, που κατέκτησε το Κύπελλο και θεωρώ πως ήταν μια επιτυχημένη σεζόν.Φέτος, θέλω να κάνουμε κάτι καλύτερο. Να δείξουμε στον κόσμο αυτά που περιμένει να δει. Όσο πιο γρήγορα έρθουν οι παίκτες που θέλουμε, τόσο το καλύτερο».

«Τέλος» ο Τζεμπούρ

Παρελθόν για την ΑΕΚ αποτελεί ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός ειδοποιήθηκε ότι δεν υπολογίζεται από τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Το συμβόλαιο του 33χρονου στράικερ εκπνέει στο τέλος του μήνα και η οριστική απόφαση είναι να μην ανανεωθεί. Ετσι, ο «τρομοκράτης» ολοκληρώνει το δεύτερο -και τελευταία- πέρασμά του από την ΑΕΚ με μια μέτρια σεζόν, η οποία όμως έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο: την κατάκτηση του κυπέλλου, με τον ίδιο να σκοράρει εναντίον του Ολυμπιακού στον τελικό.

Φεύγουν και οι Σοϊλέδης, Φαγέ

Η πόρτα των αποχωρήσεων όμως στην ΑΕΚ άνοιξε πριν από το διαζύγιο με τον Τζεμπούρ, καθώς μετά τον Ντιέγκο Μπουονανότε, άλλοι δύο παίκτες ειδοποιήθηκαν ότι δεν υπολογίζονται. ρόκειται για τον Αρη Σοϊλέδη και τον Αμπλεγέ Φαγέ, ο οποίος και στην τελευταία σεζόν είχε παραχωρηθεί δανεικός.

Για τον Σοϊλέδη το κλίμα είχε αρχίσει να διαφαίνεται από τη μεταγραφική κινητικότητα της ΑΕΚ για αριστερό μπακ-χαφ που θα χρησιμεύει ως ρεζέρβα του Ντίντακ.

Ο 25χρονος αμυντικός βρέθηκε στα Σπάτα για να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του, ενώ ενημέρωσε τη διοίκηση ότι έχει στη διάθεσή του δύο προτάσεις κι έτσι πήρε άδεια, ακριβώς δηλαδή ό,τι συνέβη και στην περίπτωση που Μπουονανότε.