Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο, Γκάρεθ Μπέιλ, θα βρεθεί απέναντι σε ένα τερματοφύλακα που αναζητά ομάδα, όταν αύριο σε μία βρετανική συνάντηση, η Ουαλία αντιμετωπίσει την «σταχτοπούτα» Βόρεια Ιρλανδία για μια θέση στα προημιτελικά του Euro 2016.

Ο Μπέιλ, που έχει σκοράρει ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι μέχρι στιγμής για να βοηθήσει την Ουαλία να βρεθεί στην κορυφή του ομίλου της, μπροστά από την Αγγλία, ήδη λάμπει στα γήπεδα της Γαλλίας. Είναι σίγουρα μια διαφορετική ιστορία, αυτή του Μάικλ Μακ Γκόβερν, που ο ηρωισμός του, τον έκανε να κερδίσει μία σύγκριση με τον μεγάλο Πατι Τζένιγκς, από τον Μάρτιν Ο’Νηλ. Ενώ ο 26χρονος Μπέιλ, κατέχει εξέχουσα θέση στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο 31χρονος Μακ Γκόρβεν είναι ελεύθερος, αφού το συμβόλαιό του με την Χάμιλτον, μόλις ολοκληρώθηκε. Οι δύο τους κατέχουν το κλειδί για την μάχη του Σαββάτου στο Parc des Princes.

Η Βόρεια Ιρλανδία, κάνει την πρώτη εμφάνισή της σε ένα μεγάλο τουρνουά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, εξασφαλίζοντας πρόκριση ανάμεσα στις καλύτερες τρίτες, επωφελούμενη από τη διευρυμένη μορφή των 24 ομάδων. «Ορισμένοι δεν μας έδιναν την πιθανότητα να πάρουμε ούτε ένα βαθμό, όταν έγινε η κλήρωση,» είπε ο αμυντικός Γκάρεθ Μακ Ολει. «Αλλά με τη Βόρεια Ιρλανδία είναι όλα σχετικά, αποδεικνύοντας το λάθος που έκαναν».

Σίγουρα κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η Ουαλία δεν εξαρτάται από τον Μπέιλ, με παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής τα 85 εκατ. λίρες, αφού σημείωσε επτά από τα 11 γκολ στην προκριματική φάση και άλλα τρία στους ομίλους του τουρνουά, με συνέπεια να είναι πρώτος σκόρερ, μαζί με τον Ισπανό Αλβάρο Μοράρα. «Κατά καιρούς, ο Μπέιλ έχει κερδίσει παιχνίδια εξαιρετικά,» δήλωσε ο προπονητής της Ουαλίας Κρις Κόλεμαν. «Μπορώ να καταλάβω την ετικέτα του παίκτη-ομάδα, αν έχεις ένα ποδοσφαιριστή σαν κι αυτόν που παίζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτός ταιριάζει με το στυλ του παιχνιδιού μας και ο ίδιος το απολαμβάνει».

Η ομάδα που θα επικρατήσει θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη νικήτρια από το ζευγάρι Ουαλίας-Βελγίου, που θα συναντηθούν στη Λιλ . Ό,τι και να συμβεί πάντως το Σάββατο, οι δύο ομάδες ξέρουν ότι μπορούν να βασίζονται σε μερικούς από τα πιο παθιασμένους οπαδούς στο τουρνουά, που αναμένεται να προσφέρουν αφθονία των χρωμάτων και θορύβου στο Parc des Princes. «Γεωγραφικά, είμαστε μικροί, αλλά αν το κρίνουμε με πάθος, είμαστε μια ήπειρος,» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κόλεμαν.